eveniment
Data: 
21 Feb 2013 - 12:30
25 Apr 2013 - 16:00
2 May 2013 - 16:00
9 May 2013 - 16:00
16 May 2013 - 16:00
30 May 2013 - 16:00
30 May 2013 - 18:00
11 Jul 2013 - 14:00
1 Dec 2013 - 17:15
Loc: 
Art House Central
Bilet: 
10.00
stats
Adresa: 
Moldova Mall, et. 6

Melci pentru publicul larg

Dupa cum anuntam inca de dupa TIFF, premiera nationala a celui de-al doilea lungmetraj semnat Tudor Giurgiu, Despre oameni si melci, are loc in toata tara (!) pe 14 septembrie. Protagonistii acestui film sint Monica Barladeanu si Andi Vasluianu, iar in rolurile secundare ii mai putem vedea pe Dorel Visan, (ieseanul) Catalin Cucu, Clara Voda, Puya si altii.  Pretul unui bilet este 8 lei. UPDATE: Filmul va mai rula pe 1 decembrie 2013 la Art House Central, ora 17:15 (sala albastra). Intrarea se face in baza unui bon de la bar.

Filmul spune „povestea unui grup de muncitori care lucreaza intr-o fabrica aflata in faliment, in Romania de la inceputul anilor ’90. Totul se schimba cind unul dintre baieti gaseste o solutie inedita menita sa-i salveze colegii de la somaj si sa scoata uzina din faliment: sa vinda sperma”.

Revenind la detaliile tehnice ale lansarii acestui film in cinemaurile romanesti, vom asista, practic, la o incercare destul de costisitoare de a concura cu filmele americane la capitolul distributie. Aceasta pelicula va rula in nu mai putin de 39 de copii (un numar imens pentru realitatea industriei cinematografice de la noi; de ex., multe filme europene independente ruleaza doar in 2 copii). Incercarea e foarte probabil ca va reusi, pentru ca filmul e de un comic bun, digerabil de un public foarte divers.

Nu cred ca momentul istoric mai permite egalarea performantei obtinute de Filantropica (ultimul mare hit romanesc in cinemaurile autohtone), de exemplu, dar s-ar putea sa salveze financiar alte viitoare proiecte. Pentru ca nu trebuie sa fim ipocriti ci sa recunoastem ca scurtmetrajele, filmele de avangarda sau documentarele nu se fac din flori de mar. Sint sustinute de case film care propun si chestiuni comerciale.

Oricum, Libra Films – cea care a produs Despre oameni si melci – are un portofoliu considerabil in ce priveste filmele pentru publicul larg, fara sa se poata mindri, totusi, cu vreun mare succes. Din contra, productiile lor sint destul de putin remarcabile...

All in all, acest al doilea film al lui Giurgiu (fost director general al TVR, daca intereseaza pe cineva) e o comedie pe care v-o recomand si va mai recomand de asemenea, sa nu veniti cu mari asteptari. E un film din ala la care te duci ca sa te simti bine, nu ca sa-ti pui intrebari existentiale.

Resurse
Video: 

Trailer Despre oameni si melci

Trailer Despre oameni si melci

Monica Barladeanu va invita la film

Monica Barladeanu va invita la film

Reactii dupa premiera de la TIFF

Reactii dupa premiera de la TIFF

Reportaj de la filmari

Reportaj de la filmari

Tudor Giurgiu despre film

Tudor Giurgiu despre film

Interviu cu Ionut Teianu, scenarist

Interviu cu Ionut Teianu, scenarist

Interviu cu Monica Barladeanu

Interviu cu Monica Barladeanu

Interviu cu Tudor Giurgiu

Interviu cu Tudor Giurgiu
Articol scris de Iosif Prodan | Mie, 12/09/2012 - 16:57
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif