eveniment
Data: 
11 Sep 2013 - 20:00
12 Sep 2013 - 20:00
13 Sep 2013 - 20:00 - 19 Sep 2013 - 21:50
27 Sep 2013 - 16:00 - 3 Oct 2013 - 16:00
Loc: 
Cinema City
Bilet: 
17.00
stats
Adresa: 
Iulius Mall, et. 2

Love Building, un film romanesc atipic

Dupa Killing Time al lui Piersic Jr. a venit la rind pentru premiera in cinematografe un alt proiect indie, cu buget aproape de 0, Love Building. Debutul foarte apreciatei regizoare Iulia Rugina este un proiect colectiv initiat de trei actori romani deja consacrati - Dragos Bucur, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta (totodata si interpretii principali ai filmului). Love Building este primul lungmetraj pe care l-au produs in cadrul scolii actoriedefilm.ro si, mai important, se bucura de sansa de a fi distribuit de Media Pro. Se vede in avanpremiera la Cinema City, miercuri si joi (11-12 septembrie) de la ora 20, iar apoi in saptamana 13-19 septembrie. Pretul unui bilet este 16,5 lei, iar studentii si elevii platesc 13,5 lei. P.S. Poti sa trimiti persoanei cu care vrei sa-l vezi o invitatie personalizata. UPDATE: Filmul va mai rula si intre 27 septembrie - 3 octombrie, tot la Cinema City, in fiecare zi de la orele 16.

Sinopsis: „Love Building este o comedie dramatica, a carei actiune are loc intr-o tabara menita sa repare relatii de cuplu ajunse intr-un moment critic. 14 cupluri ajunse in impas, ajutate de cei trei pshihoterapeuti si traineri ai taberei, interpretati de Dragos Bucur, Alexandru Papadopol si Dorian Boguta incearca sa-si reconstruiasca povestile de dragoste, participand la o serie de teme si exercitii”. (sursa: cinemagia)

Iulia Rugina a terminat cursurile Facultatii de Regie Film din cadrul UNATC Bucuresti si a devenit cunoscuta prima data in 2006 cu scurtmetrajele Buna, Cristina! Pa, Cristina! si Vineri in jur de 11. Primul proiect nascut din colaborarea cu Ana Agopian si Oana Rasuceanu a fost Captivi de Craciun, nominalizat la Gopo pentru Cel mai bun Scurtmetraj romanesc, urmind apoi cistigarea concursului de finantare al CNC pentru proiecte de debut, cu scenariul scris „la sase miini”, Breaking News. In total, are pina acum un portofoliu care cuprinde opt scurtmetraje, trei mediumetraje si un lungmetraj, dar si un palmares de 50 prezente la festivaluri nationale si internationale.

Despre debutul sau in regia de lungmetraj, Iulia Rugina considera ca: ,,Love Building nu isi propune sa vina cu nimic nou in materie de limbaj cinematografic, nu e un film de autor si nu reprezinta vreo piatra de hotar in evolutia mea regizorala. E doar un film simplu, cald, sincer care vorbeste despre lucruri pe care le-am trait cu totii si pe care o sa le tot traim cat o sa existe universul. E genul de film care ar putea sa te faca sa razi, sa plangi, sa ai gol in stomac si un zambet amar pe buze cand se termina. Cam ca o relatie...” (sursa: cinemagia)

Pina acum, Love Building a fost selectat in competitia oficiala a Festivalului de Film B-EST de unde s-a intors cu Premiul Publicului si o mentiune speciala a juriului, pentru „energia si entuziasmul echipei de tineri care au lucrat la acest film” si a mai rulat in cadrul Zilelor Filmului Romanesc de la TIFF. Ceea ce e interesant insa la acest proiect este interesul pe care l-a manifestat Media Pro Distribution, managerii de la Buftea cumparind drepturile de distributie a unui film romanesc independent, cel mai probabil fiind atrasi de capacitatea filmului de a se incadra intr-un gen usor vandabil. Lungmetrajul Iuliei Rugina e asadar un proiect atipic pentru peisajul cinematografic romanesc, dar nu e unic, in ultimii 2-3 ani producatorii autohtoni incercind sa refaca legatura dintre public si filmele realizate de tinerii regizori din Noul Val, prin titluri precum Buna! Ce faci? sau Despre oameni si melci.

Resurse
Video: 

Love Building [trailer]

Love Building [trailer]
Articol scris de Iosif Prodan | Dum, 08/09/2013 - 20:49
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif