eveniment
Data: 
27 Aug 2018 - 19:00
29 Aug 2018 - 21:00
31 Aug 2018 - 19:00
5 Sep 2018 - 19:00
Loc: 
Cinema Ateneu
Bilet: 
12.00
stats
Adresa: 
Piata Chirila

Licu, o poveste romaneasca

Licu, o poveste romaneasca, de Ana Dumitrescu, care a intrat in cursa pentru o nominalizare la Oscar, la categoria „Cel mai bun documentar”, dupa ce a castigat trofeul Golden Dove la Dok Leipzig 2017, va participa in selectia festivalului MakeDox din Macedonia. Documentarul va intra in salile de cinema din Romania pe 24 august, iar la Iasi se poate vedea la Cinema Ateneu pe 27, 29 si 31 august. Pretul unui bilet este 12 lei si poate fi achizitionat si onlineUPDATE: Filmul va mai fi proiectat pe 5 septembrie de la ora 19 tot la Cinema Ateneu.

Cea de-a noua editie a Creative Documentary Film Festival MakeDox va avea loc in perioada 16 - 23 august, la Kursumli An - constructie de secol al XV-lea - din Skopje, unde, pe langa proiectii, vor avea loc dezbateri, ateliere si spectacole live.

Documentarul, scris şi regizat de Ana Dumitrescu şi produs de compania Jules et Films, vorbeşte despre Romania ultimului secol vazuta de un om pierdut in istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, un barbat in varsta de 92 de ani, a supravieţuit unor evenimente istorice majore.

„Licu, o poveste romaneasca” este un documentar despre trecerea timpului şi despre batraneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate. La varsta lui, Licu a ramas singur cu amintirile sale - despre familie şi momentele importante ale vieţii lui. Fiecare secvenţa de film este construita precum o fotografie dintr-un album.

A mai fost prezentat anul acesta la Muzeul Filmului din Düsseldorf, in cadrul Festivalului pentru Drepturile Omului „Solidarity” de la Tel Aviv, la cea de-a 14-a editie a festivalului ZagrebDox si la Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World Romania, unde a avut premiera nationala.

Filmul a participat la Festivalul International de Film Transilvania si la festivalul Ceau, Cinema de la Timisoara. Documentarul va fi lansat in cinematografele romanesti pe 24 august 2018, de ROLLERCOASTER PR, şi este distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.

Resurse
Video: 

Licu, o poveste romaneasca [trailer]

Licu, o poveste romaneasca [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Dum, 19/08/2018 - 22:23
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa