eveniment
Data: 
26 Aug 2020 - 20:00
Loc: 
Art + Design (Substance)
stats
Adresa: 
Carol I nr. 4 (clădirea Habitat Proiect)

Labirintul minciunilor la Seara filmului german

Centrul Cultural German Iaşi și spațiul cultural hibrid Art+Design continuă seria de proiecții în aer liber din cadrul Serilor de Film German. Astfel, miercuri, 26 august 2020, de la ora 20:00 va fi prezentat filmul „Labirintul minciunilor” (Im labyrinth des schweigens), în regia lui Giulio Ricciarelli. Filmul este apărut în 2015 și durează 124 de minute, iar proiecția are loc în aer liber, pe terasa Substance (Art+Design, Bd. Carol I nr. 4, corp A).

Distribuție: Alexander Fehling, André Szymanski, Friederike Becht, Gert Voss
Producție: Naked eye filmproduction GmbH, Claussen+Wöbke+Putz Filmproduktion GmbH

Sinopsis: Frankfurt, 1958. Johann Radmann este un tânăr procuror care încearcă să urce pe scara profesională într-o firmă de avocatură importantă, dornic să primească şi alt fel de cazuri decât cele de contravenţii de circulaţie. După ce primeşte un pont de la un reporter, acesta descoperă că anumite instituţii guvernamentale proeminente sunt implicate într-o conspiraţie care urmăreşte muşamalizarea crimelor nazismului. Johann lucrează obsesiv alături de jurnalistul Thomas Gnielka şi de Simon Kirsch, supravieţuitor al lagărului de concentrare, pentru a demasca legăturile dintre mii de soldaţi SS care au devenit funcţionari publici de succes în RFG şi atrocităţile comise la Auschwitz.

Actorul, regizorul şi producătorul Giulio Ricciarelli s-a născut la Milano în 1965 şi şi-a început cariera, după studii de specialitate, ca actor de teatru. A fost şi protagonist în nenumărate filme de televiziune şi chiar în lungmetraje precum Rossini (1996). În 2000 fondează propria sa companie de producţie, care s-a remarcat prin promovarea multor tineri regizori talentaţi. Pe lângă activitatea sa că producător, Ricciarelli este şi regizor de film, două dintre scurtmetrajele sale fiind nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film. Labirintul minciunilor este debutul său cinematografic ca regizor şi scenarist de lungmetraj. (sursa: cinepolitica.ro)

Filmul va fi subtitrat în română. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, iar accesul se face doar purtând mască.

Proiecția are loc cu sprijinul Goethe-Institut.

Articol scris de Comunicat de presa | Lun, 24/08/2020 - 13:24
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa