eveniment
Data: 
24 Feb 2017 - 19:30
25 Feb 2017 - 19:30
26 Feb 2017 - 19:30
27 Feb 2017 - 19:30
28 Feb 2017 - 19:30
1 Mar 2017 - 19:30
2 Mar 2017 - 19:30
Loc: 
Cinema Victoria
Bilet: 
8.00
stats
Adresa: 
Piata Unirii

La Madre (De ce, mama?)

Prezentat in premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Montreal, productia Spania-Romania-Franta “La Madre / De ce, mama?”, se lanseaza in cinematografele din Romania pe 24 februarie. Scenariul a fost dezvoltat in cadrul atelierului Cinéfondation din cadrul Festivalului de la Cannes si a fost selectat in competitia oficiala a Festivalului International de la Valladolid in 2016. La Iasi se vede la Cinema Victoria intre 24 februarie - 2 martie de la ora 19.30 (pretul unui bilet este 8 lei).

Filmul spune povestea lui Miguel, un copil de 14 ani aflat pe punctul de a fi internat intr-un centru de minori din Asturias deoarece mama lui, somera si cu o viata personala instabila, nu este in masura sa se ocupe de el. Miguel se vede nevoit sa se ascunda in casa lui Bogdan, un fost iubit al mamei sale, roman, care locuieste intr-un oras din apropiere. Bogdan, in ciuda opozitiei fiului sau Andrei, il ajuta pe Miguel sa lucreze in mod clandestin la fabrica unde acesta si fiul lui sunt muncitori. Insa Miguel are o obsesie unica de a se intoarce la mama lui, si totul se precipita atunci cand aceasta dispare dintr-odata.

In distributia filmului se regasesc si doi actori romani – Ovidiu Crisan, actor al teatrului National Cluj-Napoca si Alex Stanciu, actor de origine romana, stabilit in Spania. Regia filmului este semnata de Alberto Morais, cunoscut pentru filmele “Los chicos del puerto” (prezentat si premiat in festivaluri precum Valladolid, Tirana, Moscova sau IBAFF) sau “Las olas” (Lume International Film Festival, Moscow International Film Festival).

In rolul mamei o putem regasi pe Nieve de Medina, actrita spaniola multiplu nominalizata si premiata pentru rolul din Los lunes al sol al lui Fernando León de Aranoa (Premiile Goya, European Film Awards, Spanish Actors Union, Cinema Writers Circle Awards). Pentru Javier Mendo, tanarul actor care il interpreteaza pe Miguel, acesta este primul rol intr-un lungmetraj, cunoscut fiind in Spania pentru serialele tv Los protegidos si Centro médico.

Compania producatoare din partea Romaniei a filmului este Fundatia Teatru Contemporan. “La Madre / De ce, mama?” este distribuit in cinematografe de Movie Production Entertainment.

Resurse
Video: 

La Madre (De ce, mama?) [trailer]

La Madre (De ce, mama?) [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Vin, 24/02/2017 - 12:41
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa