eveniment
Data: 
15 Sep 2020 - 20:00
Loc: 
Art + Design (Substance)
stats
Adresa: 
Carol I nr. 4 (clădirea Habitat Proiect)

Knock Down the House - rădăcinile unei revoluții

Marți, 15 septembrie 2020, începând cu ora 20:00, spațiul cultural hibrid Art+Design propune spre vizionare documentarul Knock Down the House. În povestirea unui „moment istoric”, regizoarea Rachel Lears a urmărit patru candidate democrate, inclusiv Alexandria Ocasio-Cortez, în timpul alegerilor intermediare (de mijloc de mandat) din 2018.

Lears a selectat patru subiecți pentru lungmetrajul care va înflori în cele din urmă sub forma documentarului Knock Down the House. Ea a fixat camera pe Cori Bush, o femeie de culoare care credea că locurile din Missouri în Camera Reprezentanților ar trebui să reflecte populația sa diversă. A urmat-o pe Amy Vilela din Nevada în cruciada ei neobosită de revizuire a asistenței medicale după ce complicațiile sistemului de asigurări medicale au dus la moartea fiicei sale. S-a dus la centura de exploatare a cărbunelui din Virginia de Vest, unde Paula Jean Swearengin a candidat pe o platformă care propunea curățarea poluării care le-a sufocat comunitatea. Și s-a interesat în mod special de o barmaniță din Bronx pe nume Alexandria Ocasio-Cortez, o extremistă de stânga cu idei noi și o prezență electrizantă cu care să le vândă.

„Când faci un film vérité, nu știi niciodată care va fi povestea”, spune Lears. „Încercați să vă imaginați pe ce cale ar putea merge și jucați scenarii, dar nu puteți ști niciodată cu adevărat.” Nu s-ar fi putut anticipa, eventual, mișcarea AOC, care a propulsat-o pe tânăra de 28 de ani pe coperțile revistelor și talk-show-urile. Pe măsură ce statutul de vedetă a lui Ocasio-Cortez a continuat să crească, Lears s-a trezit în centrul a ceva mare, vital și palpitant: o poveste de viață reală, care i-a oferit regizoarei o poziție unică pentru a surprinde rădăcinile unei revoluții.

Proiecția are avea loc în aer liber, în spațiul Substance (curtea interioară). Accesul este liber și se face doar purtând mască, iar locurile vor fi distribuite ținând cont de regulile de distanțare fizică în vigoare.

Articol scris de Comunicat de presa | Dum, 13/09/2020 - 16:15
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa