articol
stats

Kapitalism - reteta lor secreta

Cine a vazut macar "Cold Waves", fara a mai pune la socoteala "Marele jaf comunist" sau "Apocalipsa dupa soferi", stie ca se poate astepta la documentare incredibile de la Alexandru Solomon. Ei bine, regizorul strikes again, cum s-ar spune, cu cel mai asteptat documentar romanesc al anului: "Kapitalism - reteta noastra secreta".

Timp de 8 zile, de pe 29 aprilie a.c. pana pe 6 mai, filmul va putea fi vizionat si in Iasi, la Cinema Victoria, o saptamana lunga in care trebuie sa gasiti vreme si pentru indraznetul "Kapitalism". Tineti cont ca 29 aprilie este ziua lansarii in orasul nostru, eveniment la care va participa si regizorul Alexandru Solomon. Fiti din timp la Cinema Victoria, saptamana viitoare, joi pentru ca la 19:30, cand e programata prima proiectie din Iasi, va fi deja coada, cu siguranta.

"Kapitalism - reteta noastra secreta" se anunta a fi antrenant si intrigant, atractiv ca o galerie de arta cu picturi celebre. De fapt, filmul chiar e insirurirea unor portrete (oare cat de celebre?), ale unor magnati ca Dinu Patriciu sau George Becali, oameni de afaceri care povestesc cum au reusit sa doboare socialismul in Romania si sa ia la tranta capitalismul nostru atat de original. Ii veti putea vedea pe bogatii-vedeta ai tarii in ipostaze inedite, in intimitatea caselor lor, pe iahturile lor de lux sau in intalnirile de afaceri, povestindu-si, cu aroganta, cu sarcasm sau cu scuze atent onstruite, povestile lor de succes. Toate dezvaluirile, in 80 de minute lucrate cu grija in mai bine de un an de zile de catre Solomon, care a pus la cap si scenariul documentariului.

Filmul este o coproductie Romania-Franta-Belgia si s-a bucurat de un real succes cand a fost difuzat, intr-o varianta scurtata, de catre cananul TV Arte, in decembrie 2009. La Iasi este adus de catre Hi Film Productions si Agentia TwinArts. Pretul unui bilet in ziua lansarii va fi 8 lei.

 

Resurse
Video: 

Trailer "Kapitalism"

Trailer

Avancronica


Articol scris de Simona Filip | Dum, 25/04/2010 - 14:13
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului simonafilip

Comentarii

De-abia astept sa le aflu reteta :D
Astept sa vad filmul , caci realitatea o cunosc si din pacate nu ne este favorabila noua tinerilor. In fond reteta lor nu este secreta , este cat se poate de la vedere.Nu voi invoca acea vorba " au furat " , caci doar cine a fost martor la furat poate spune asa ceva astfel transformandu-se in complice , sau cine are dovezi despre acest lucru poate spune , astfel acuzand institutiile statului ca nu isi fac datoria si nu ii aresteaza. Trecand peste vorbele goale, consider ca retetea abordata de ei le-a fost de folos, sunt bogati, dar oare esti cu adevarat bogat cand bogatia ta se afla intr-o tara saraca atat material cat si moral. Oare boala de ordin moral , mascarada, spitalele , scolile , drumurile, tinerii fara viitor care nu indasnesc nici macar sa viseze iar visele de regula sunt sa am un "loc de munca". Toata aceasta realitate ii mai transforma in oameni bogati sau din potriva in saraci. Oare reteta abordata de ei i-ar mai fi facut la fel de puternici si in Germania, Anglia, Franta, SUA, etc?Eu sunt sigur ca nu. Credeti ca in Romania de azi mai pot spune viitorului meu copil " ai carte ai parte" , sigur ca nu ca avem cateva exemple de oameni putrezi de bogati care nu au carte si au parte. Asta este viitorul din pacate ne "intoarcem" acolo unde niciodata omul nu a fost.