eveniment
Data: 
20 Nov 2008 - 22:30
Loc: 
Club Blackout
stats
Adresa: 
Grigore Ureche nr. 1-3

Joia, Blackout devine cinema

Cu totii stim manifestarile culturale organizate de profesori, la care iau parte numai elevii sau studentii acestora. María Álvarez Gutiérrez, profesor asociat al Facultatii de Litere de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" si profesoara de limba spaniola la Liceul "Dimitrie Cantemir", a hotarat sa imparta cu toti cei ce asteapta de la un film mai mult decat doua ore de roti scrasnind si impuscaturi, o experienta deosebita. Astfel, in urma unei intelegeri intre profesoara si clubul Blackout, acesta va deveni un mini-cinematograf unde vor rula filme spaniole titrate fie in romana, fie in engleza.

"Nu stiu inca daca proiectiile de filme se vor face la una sau la doua saptamani", a declarat initiatoarea proiectului. Cert este ca primul dintre aceste filme este "Los amantes del circulo polar", care va putea fi urmarit joi, 20 noiembrie, incepand cu ora 20:30. Intrarea la acest eveniment este libera.


Filmul, aparut in 1998, arata reintalnirea a doi prieteni din copilarie, 15 ani mai tarziu. Pelicula este una despre circularitate. Coincidentele , destinul celor doi si chiar locul in care se intalnesc, sub soarele de miezul noptii in cercul polar, toate contribuie la aceasta impresie. "Los amantes del circulo polar" a castigat doua premii Goya si a fost, de asemenea, nominalizat pentru Leul de Aur la Festivalul de Film de la Venetia.

Resurse
Video: 

Trailer film

Trailer film
Articol scris de Alexandru Andronic | Lun, 17/11/2008 - 15:57
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului admin

Comentarii

o recomandare pt viitoarele filme ar fi "Y tu mama tambien"
o idee foarte frumoasa!
sau 'la mala educacion'
Viridiana sau ala cu ingerul exterminator