eveniment
Data: 
30 Sep 2016 - 15:00
1 Oct 2016 - 15:00
2 Oct 2016 - 15:00
3 Oct 2016 - 15:00
4 Oct 2016 - 15:00
5 Oct 2016 - 15:00
6 Oct 2016 - 15:00
Loc: 
Cinema Victoria
Bilet: 
8.00
stats
Adresa: 
Piata Unirii

Inside Llewyn Davis

Inside Llewyn Davis, unul dintre cele mai recente filme al fratilor Coen, s-a lansat atat in Romania, cat si in SUA pe 6 decembrie 2013. Filmul ii are in distributie pe Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake si Garrett Hedlund intr-o poveste comica si intunecata. La Iasi va mai rula incepind de vineri, 30 septembrie 2016, pina joi, 6 octombrie, la Cinema Victoria, in fiecare zi de la ora 15. Pretul unui bilet este 8 lei.

"Daca nu-i nou si nu imbatraneste niciodata" le spune cantaretul spectatorilor, "atunci este o melodie folk". Llewyn Davis (Oscar Isaac) tocmai si-a incheiat spectacolul cu un cover binecunoscut "Hang me, Oh Hang me" de Dave Van Ronk intr-un pub din New York-ul anilor '60. Povestea lui Llewyn Davis este una emotionanta, prinsa intre realitate si fictiune, traita printre si cu acorduri de chitara. Singur - ca un lup de stepa - cu bani putini, fara un domiciliu stabil, el hoinareste pe strazile reci ale Manhattan-ului si doarme pe canapelele unui numar de prieteni ce tot descreste. Se pare ca talentul lui Llewyn nu este suficient in industria folk-ului, ca are nevoie si de noroc. Sustine concerte putine, remuneratia este pe masura, iar fata de ceilalti interpreti este ursuz. Doi dintre ei sunt Jim si Jean (dulce ca o savarina pe scena, dar acra ca o lamaie in timpul liber), interpretati de Justin Timberlake si de Carey Mulligan. Ei formeaza un cuplu in aparenta perfect, caci ea ii ascunde faptul ca este insarcinata cu Llewyn, amicul sotului ei. Un triunghi amoros cu nabadai si complicat! Llewyn este precum motanul care il insoteste din cand in cand: nu are nicio destinatie, nu are niciun stapan.

Filmul este o incursiune in lumea muzicii folk din New York-ul anilor '60, inaintea venirii lui Bob Dylan. Fratii Coen au reusit sa regizeze o capodopera prin simplul fapt ca nu au cautat actori care sa imite: "Nu am dorit sa angajam un actor care doar sa mimeze. Fiindca este vorba despre viata unui cantaret, ne-am dat seama ca trebuie sa fie ceva real". Majoritatea melodiilor din film sunt interpretate live de actori si scenariul este inspirat de biografia muzicianului Dave Van Ronk, ale carui memorii au fost publicate postum.

Inside Llewyn Davis a fost distins cu Marele Premiu la Cannes 2013 si datorita reactiilor pozitive ale criticilor internationali a ajuns in cursa competitiei Oscar 2014 unde a fost nominalizat pentru Cea mai buna Imagine si Cel mai bun Mixaj de Sunet.

Fratii Coen, cu stilul si talentul lor inconfundabil au o intreaga colectie de premii si sunt regizorii unor filme cunoscute precum: True Grit, Burn after Reading, The Ladykillers, No Country for Old Men.

Resurse
Video: 

Inside Llewyn Davis [trailer]

Inside Llewyn Davis [trailer]
Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 27/09/2016 - 14:45
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa