eveniment
Data: 
17 May 2013 - 20:30
18 May 2013 - 20:30
19 May 2013 - 20:30
20 May 2013 - 20:30
21 May 2013 - 20:30
22 May 2013 - 20:30
23 May 2013 - 20:30
24 May 2013 - 20:30
25 May 2013 - 20:30
Loc: 
in spatele Casei de Cultura "Mihai Ursachi"
stats
Adresa: 
Parcul Copou

Festivalul Multicolor 2013, a V-a editie

Editia a V-a a Festivalului Multicolor are in programul de anul acesta 9 filme din 9 tari, cite o proiectie pe zi, de vineri (17 mai) pina simbata (25 mai). Majoritare din Europa, tarile selectate in acest proiect nu sint reprezentate de filme foarte noi sau greu de gasit, cele mai multe dintre ele facind parte din programul unor evenimente similare recente. Locatia este insa atractiva, Parcul Copou, iar proiectiile vor avea loc in aer liber, in spatele Casei de Cultura „Mihai Ursachi”. Toate proiectiile incep la ora 20.30, iar accesul este liber.

Vineri, 17 mai

Fata cu portocale / Appelsinpiken (Eva F. Dahr, 2009), 81 minute, Norvegia

Georg locuieste cu mama lui, Veronika, in Oslo. La implinirea varstei de 18 ani, el primeste o scrisoare de la tatal sau, Jan Olav, pe care tatal sau a scris-o chiar inainte de a muri, cand Georg avea doar sase ani. In aceeasi zi, Georg se merge la munte, echipat cu schiuri si un telescop, pentru a fotografia un fenomen ceresc rar. Desi si-a reprimat amintirile legate de tatal sau, decide sa ia scrisoarea cu el. In drumul spre munte, acesta o cunoaste pe Stella, o fata de aceeasi varsta.

Simbata, 18 mai

Vietile altora / Das Leben der Anderen (F. H. von Donnersmarck, 2006), 137 min, Germania

Un ofiter de securitate est-german primeste misiunea de a spiona un dramaturg banuit de planuri subversive la adresa regimului comunist. In scurt timp, sensibilul si meticulosul securist va fi pur si simplu fascinat de lumea ce i se descopera prin intermediul microfoanelor care impanzesc casa scriitorului. Dar, odata pornit, teribilul sistem de opresiune nu mai poate fi oprit. A inceput un joc periculos, in care nu exista intimitate, in care nu mai exista nimic sacru, in care totul este posibil.

Duminica, 19 mai

Coco inainte de Chanel / Coco avant Chanel (Anne Fontaine, 2009), 105 min, Franta

Inainte de a fi o cunoscuta creatoare de moda, Gabrielle "Coco" Chanel era o anonima cantareata de bar si, ocazional, croitoreasa insarcinata cu reparatiile rochiilor purtate de dansatoarele/prostituatele respectivului bar. De asemenea, inainte ca numele Chanel sa ridice vreo spranceana, toti i se adresau cu porecla data de tatal ei - Coco. Si, la fel ca multi alti oameni deosebiti, inainte de a gusta din cupa succesului, Coco a servit din plin o copilarie nefericita si o tinerete nesigura. Coco avant Chanel e un film biografic care priveste exact aceasta perioada din viata creatoarei de moda, una din cele mai influente femei ale secolului 20 si cea care a contribuit din plin la emanciparea prin moda a femeii moderne.

Luni, 20 mai

Iesirea prin magazinul de suveniruri / Exit through the gift shop (Banksy, 2010), 87 min, UK

Thierry Guetta, un imigrant francez din Los Angeles, are obiceiul de a filma absolut tot ce vede, ceea ce il conduce spre descoperirea unei laturi interesante a vietii de noapte. Vandalism sau arta stradala? Aceasta este intrebarea al carei raspuns incearca Thierry sa-l afle. Dupa cateva luni petrecute cu artistii stradali, maestrii intr-ale graffiti-ului, pe care ii filmeaza pentru a face un documentar, tanarul francez se imprieteneste, in cele din urma, cu unul dintre cei mai controversati si enigmatici artisti - Banksy.

Marti, 21 mai

Sfinta Familie / La Sagrada Familia (Sebastián Lelio, 2005), 99 min, Chile

Masa de Paste, cu familia in formatie completa, intoarce pe dos weekend-ul amfitrionilor, in aceasta sofisticata comedie dramatica. Este Vinerea Mare: inceputul unui cataclism familial.

Miercuri, 22 mai

Nimeni nu ma poate judeca / Nessuno mi puo giudicare (Massimiliano Bruno, 2011), 95 min, Italia

La cei treizeci si trei de ani, Alice traieste intr-o frumoasa vila la nord de Roma avand un sot, un fiu de 9 ani si trei servitori. Viata ei pare a fi un vis, dar care se va transforma in curand intr-un cosmar. Sotul ei, un antreprenor, moare intr-un accident, avocatul familiei explicandu-i faptul ca a ramas fara nici un ban si, mai mult, trebuie sa achite si o groaza de datorii.

Joi, 23 mai

Poti sa zici linistit „evreu" / Du darfst ruhig Jude sagen (Michael Pfeifenberger, 2012), 95 min, Austria

Implicarea unei mari parti a populatiei austriece in procesul de exterminare nazist se resimte pana in ziua de azi. Holocaustul a fost pentru multa vreme un subiect tabu, atat pentru supravietuitori, cat si pentru urmasii lor. Oare exista acest tabu si la copiii copiilor, la stranepoti? Ce amintiri raman? Ce se uita? Si, mai ales, cum traiesc astazi supravietuitorii? (trailer)

Vineri, 24 mai

Niciodata duminica / Pote tin Kyriaki (Jules Dassin, 1960), 91 min, Grecia

Cea mai populara persoana din portul grecesc Pireu este Ilya, o prostituata independenta ai carei clienti sunt intotdeauna saraci, timizi si atragatori si a carei locuinta se umple in fiecare duminica de muzica, dans, mancare si bautura pentru cercul ei de prieteni si iubiti. Atunci cand americanul Homer Thrace vine in Grecia cu scopul de a studia motivele decaderii tarii din maretia avuta in vremea lui Aristotel, Platon si Socrate, o cunoaste pe Ilya si isi propune sa o determine pe aceasta sa renunte la prostitutie, sa aleaga calea moralitatii si sa invete cat mai multe lucruri despre cultura greceasca.

Simbata, 25 mai

Constantin si Elena (Andrei Dascalescu, 2009), 103 min, Romania

Constantin si Elena ne spune povestea de dragoste fara varsta a unui cuplu casatorit de peste jumatate de secol, care traieste intr-un sat pitoresc din nord-estul Romaniei (langa Piatra Neamt). Documentarul observational porneste de la activitatile cotidiene ale celor doua personaje, urmarite de-a lungul unui an, pentru a ajunge la semnificatii profunde, prezentandu-ne o lume a spiritului si a intelepciunii ancestrale.

Resurse
Video: 

Fata cu Portocale [trailer]

Fata cu Portocale [trailer]

Das Leben der Anderen [trailer]

Das Leben der Anderen [trailer]

Exit through the Gift Shop [trailer]

Exit through the Gift Shop [trailer]

Coco avant Chanel [trailer]

Coco avant Chanel [trailer]

La Sagrada Familia [trailer]

La Sagrada Familia [trailer]

Nimeni nu ma poate judeca [trailer]

Nimeni nu ma poate judeca [trailer]

Niciodata Duminica [trailer]

Niciodata Duminica [trailer]

Constantin si Elena [film complet]

Constantin si Elena [film complet]
Articol scris de Iosif Prodan | Joi, 16/05/2013 - 23:07
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif