eveniment
Data: 
30 May 2012 - 18:00
31 May 2012 - 18:00
1 Jun 2012 - 18:00
2 May 2012 - 18:00
Loc: 
Casa de Cultura "Mihai Ursachi"
stats
Adresa: 
Parcul Copou

Festivalul de Film Spaniol 2012

O data cu finalul anului universitar, apar si evenimentele destinate studentilor si desi sint aglomerate si pica cam prost in perioada presesiunii, ne bucuram ca putem vedea filme bune! Asadar, de pe 30 mai pina pe 2 iunie, iesenii pot vedea la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" din Parcul Copou, in fiecare seara de la ora 18 (intrarea libera), 4 filme spaniole. Evenimentul e organizat de Lecoratul Spaniol de la Universitatea "Al.I. Cuza" din Iasi.

Programul pe zile arata cam asa:
 
30 mai/ora 18 Te doy mis ojos (2003, 109 min) regia: Iciar Bollain
Un film mai eficient ca orice campanie impotriva violentei domestice. O femeie isi lasa barbatul, care o agreseaza fizic din te miri ce, dar ii mai da o sansa atunci cand acesta incepe s-o curteze intens si-o convinge ca n-o sa se mai repete. (sursa: cinemagia.ro) Filmul a luat 7 premii Goya printre care Cel mai bun Film si Cel mai bun Regizor
 
31 mai/ora 18 El Bola (2000, 88 min) regia: Achero Manas
In cartierul in care locuieste Pablo soseste un pusti, pe nume Alfredo, zis “El Bola”. Intre cei doi se leaga imediat o prietenie. Doar ca parintii lui Alfredo, dupa ce il intalnesc pe Pablo, au banuiala ca acesta traieste foarte rau acasa, ca este maltrat. Incearca sa il ajute, insa nu va fi prea usor. (sursa: cinemagia.ro) Filmul a luat 4 premii Goya printre care Cel mai bun Film si Cel mai bun Regizor
 
1 iunie/ora 18 El abuelo (1998, 151 min) regia: Jose Luis Garci
Inceput de secol XX, intr-o mica vila din nord. Lumea se intreaba: „Onoarea de familie… Ce inseamna?“. Don Rodrigo de Arista Potestad, conte de Albrit, Senor de Jerusa si de Polán, credea ca stie. Pana cand s-a intors din America batran, aproape orb si falit. Odata cu moartea singurului sau fiu, afla cu amaraciune ca una dintre cele doua nepoate, Nelly si Dolly, e ilegitima, nu poarta nobilul sange al familiei. (sursa: cinemagia.ro) Nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film strain.
 
2 iunie/ora 18 Tambien la lluvia (2010, 108 min) regia: Iciar Bollain
Costa, un neincrezator producator de film, si Sebastian, un tanar si idealist regizor, lucreaza impreuna la un proiect ambitios pe care urmeaza sa-l filmeze in Bolivia. Filmul are ca subiect sosirea spaniolilor in America, punand accent pe brutalitatea actiunilor lor si pe curajul catorva reprezentanti ai Bisericii care, prin cuvinte, se opun spadelor si lanturilor. Costa si Sebastian nu-si pot inchipui ca in Bolivia ii asteapta o confruntare care ii va zdruncina din temelii. (sursa: cinemagia.ro) Premiul Publicului la Festivalul de Film de la Berlin.
 
*Filmele vor fi subtitrate in limba engleza.
Resurse
Video: 

El Bola

El Bola
Articol scris de Iosif Prodan | Dum, 27/05/2012 - 22:05
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif