eveniment
Data: 
15 Mar 2017 - 18:00
Loc: 
Centrul Cultural German
stats
Adresa: 
Str. Lascar Catargi, nr. 37

Fack Ju Göthe!

Centrul Cultural German Iasi va invita la Seara de Film German miercuri, 15 martie 2017, incepand cu ora 18.00, in sala Bertolt Brecht, unde va fi prezentata comedia germana Fack Ju Göthe! (r. Bora Dagtekin, Germania, 2013). Filmul va fi subtitrat in limba engleza. Intrarea este libera!

Dupa 13 luni petrecute in inchisoare, Zeki Müller este eliberat si se duce direct in locul in care a ascuns banii rezultati in urma ultimului sau jaf. Intrucat in locul respectiv s-a construit intre timp o sala de sport, Zeki aplica pentru o pozitie ca om de serviciu la scoala respectiva, dar cu toate acestea primeste un post de profesor suplinitor. Aici are de-a face cu o stagiara naiva si cu elevi-problema; astfel fara sa vrea, tanarul incepe o cariera in invatamant. El foloseste metode neconventionale, precum pedagogia paintball-ului aplicata pe cursantii sai, si nu are nici cea mai vaga idee despre ce ar trebui sa predea. Prin metodele sale neobisnuite de predare agita nu doar haosul din clasa de elevi ci si colectivul de profesori.

Rolul protagonistului i-a fost dat lui Elyas M'Barek, acesta mai lucrand in trecut cu regizorul la lungmetrajul sau de debut, Türkisch für Anfänger. Producatoarea filmului, Lena Schömann, a spus despre M'Barek ca „are un autocontrol inimaginabil”, caci acesta a fost nevoit sa se antreneze cu un antrenor personal timp de 5 zile pe saptamana pentru a pierde 8 kg inainte de filmari. Rolul personajului feminin i-a fost distribuit castigatoarei premiului Grimme, Karoline Herfurth, care dupa 2 scurte aparitii in Mädchen si sequel-ul din 2004, a mai avut foarte putine aparitii in filme de comedie. Schömann a motivat alegerea acesteia, spunand ca „are un instinct fantastic, perfect pentru filmele de comedie”.

Comedia in regia lui Bora Dagtekin a fost cel mai de succes film german din 2013. La doua saptamani dupa lansarea filmului in cinemaurile din Germania, acesta reusise sa stranga deja 3 milioane de spectatori, astfel ajungand sa fie filmul cu cei mai multi spectatori intr-un timp atat de scurt.

Filmstarts spune ca: „Cel de-al doilea lungmetraj al lui Bora Dagtekin este o comedie foarte indrazneata si amuzanta, plina de momente ce-ti starnesc hazul si de emotie acompaniata de prestatia excelenta a actorilor – pastrand astfel traditia debutului sau.

A primit numeorase premii si nominalizari, printre care Bambi Award (Cel mai bun film, 2014), Deutscher Comedypreis (Cea mai buna comedie, 2014) si Bogey Award in Platin pentru ca a reusit sa stranga 5 milioane de spectatori in mai putin de 50 de zile!

Resurse
Video: 

Fack Ju Göthe! [trailer]

Fack Ju Göthe! [trailer]
Articol scris de Ligia Prodan | Sam, 11/03/2017 - 20:36
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului ligia.prodan