eveniment
Data: 
19 Aug 2020 - 20:00
stats

Eu și Kaminski la Seara Filmului German

Centrul Cultural German Iaşi și spațiul cultural hibrid Art+Design continuă seria de proiecții în aer liber din cadrul Serilor de Film German. Astfel, miercuri, 19 august 2020, de la ora 20:00 va fi prezentat filmul „Eu și Kaminski” (Ich und Kaminski), în regia lui Wolfgang Becker (cunoscut pentru „Good-bye, Lenin!”). Filmul, bazat pe romanul din 2003 cu același nume de Daniel Kehlmann, este apărut în 2015 și durează 124 de minute, iar proiecția are loc în aer liber, pe terasa Substance (Art+Design, Bd. Carol I nr. 4, corp A).

Sebastian Zollner (Daniel Bruhl), jurnalist de artă și stăpân al încrederii în sine, plănuiește marea sa lovitură: o carte despre legendarul, dar aproape uitatul pictor, Manuel Kaminski (Jesper Christensen), un elev al lui Matisse și prieten cu Picasso care a devenit cândva faimos ca „pictorul orb”. Zollner, un om fără scrupule și obsedat de carieră, își face loc spre cabana izolată din Alpi unde trăiește bătrânul artist, ferit și izolat de confidenți. Sebastian ajunge nepoftit în casa, viața și trecutul lui Kaminski, luându-l într-o excursie să își revadă iubita din copilărie, pe care a crezut-o moartă mult timp. În drumul lor, încearcă să îi afle secretele lui Kaminski cu șiretenie și obrăznicie. Dar, curând, Sebastian descoperă că, orb sau nu, el nu este nici pe aproape egalul bătrânului.” (cinemagia.ro)

Filmul va fi subtitrat în limba engleză. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, iar accesul se face doar purtând mască.

Proiecția are loc cu sprijinul Goethe-Institut.

Resurse
Video: 

Trailer

Trailer
Articol scris de Comunicat de presa | Dum, 16/08/2020 - 11:06
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa