articol
stats

Editia a VIII-a a festivalului SFR va incepe de Ziua Regalitatii

Serile Filmului Romanesc vor incepe in aceasta primavara de Ziua Regalitatii, cu invitati speciali si filme romanesti din toate timpurile. Editia a VIII-a a SFR se va desfasura intre 10 si 14 mai sub atenta supraveghere a Ambasadorului Cultural Irina - Margareta Nistor, care va reprezenta festivalul pentru al doilea an consecutiv.

Invitatie in Tara „Cinefilia”, cu capitala la Iasi                                                       

Irina – Margareta Nistor (Ambasadorul Cultural al SFR), despre editia din 2017 a Festivalului SFR: „Capitolul 8, (un infinit rasturnat), din acesta frumoasa poveste, ticluita de studentii din Moldova lui Stefan cel Mare, va aduna din nou spectatori de toate varstele, nerabdatori sa-i intalneasca pe invitatii de pe marele ecran, care vor descinde in salile orasului, la ceas de seara, si nu numai, sa-si depene amintirile de la filmari si sa raspunda, cu rabdare, la tirul de intrebari al pasionatilor din partea locului. Ma bucur nespus de onoarea de a fi si de asta data acreditata ambasadoare in tara pe care as numi-o Cinefilia, si sper sa nu mi se termine prea curand mandatul, ca demisia sigur nu mi-o dau in veci!” (Aici poate fi vizionat mesajul Ambasadorului Cultural al SFR).

Andrei Giurgia (Directorul SFR), despre editia a VIII-a: „In cele cinci zile de festival vor fi proiectate pe marele ecran peste 50 de productii cinematografice, la care vor fi invitati peste 60 de personalitati ale filmului romanesc. In acest an, la Serile Filmului Romanesc, va fi realizat „un regal” al filmului romanesc, cu productii reprezentative pentru fiecare perioada a cinematografiei romanesti.”

Ateneul din Iasi, primul partener cultural oficial al editiei a VIII-a, sustine filmul romanesc

Ateneul din Iasi a devenit deja partener oficial al editiei din 2017 a festivalului, iar sustinerea aratata fata de filmul si valorile cinematografiei  romanesti se materializeaza la aceasta editie speciala, in care multe dintre evenimentele din festival vor invita cinefilii in Sala Mare „Radu Beligan” a Ateneului.                                                                             

Despre Festivalul Serile Filmului Romanesc (SFR)                                      

Inceput ca o manifestare a studentilor ieseni care indragesc filmul romanesc, festivalul Serile Filmului Romanesc, unicul de acest profil din tara, a reusit de-a lungul anilor sa transforme capitala Moldovei intr-un pol al cinematografiei romanesti. Luna mai reprezinta deja, pentru cei mai multi dintre ieseni, un maraton cinematografic atractiv, care vine la pachet  cu discutii si evenimente care au menirea de a promova si (re)aminti despre frumusetea filmului romanesc.

Detalii despre invitatii speciali ai editiei a VIII-a, in curand. Pana atunci, intrati pe paginile SFR pentru a vedea cum a fost la editiile trecute :

www.festivalsfr.ro

https://www.facebook.com/serilefilmuluiromanesc/

https://www.instagram.com/serilefilmuluiromanesc/

SFR pe Youtube

Articol scris de Comunicat de presa | Dum, 12/03/2017 - 23:12
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa