eveniment
Data: 
21 Jul 2009 - 21:00
Loc: 
Galeriile de Arta Cupola
stats
Adresa: 
Strada Cuza Voda 2
Telefon: 
0232 215 382

Viziuni despre „Acasa”

Pina pe 30 iulie, Galeriile de Arta Cupola vor gazdui expozitia de pictura „Acasa”.

 

Proiectul este conceput de 10 artisti ce au urmarit sa defineasca termenul de acasa prin prezenta anumitor spatii, locatii sau lipsa lor, si importanta sentimentului de „acasa”.

Alupopanu Eugen, Borhan Sabina, Botez Marinela, Ciobanu Claudiu, Costea Claudia, Crasmaru Adrian, Gheorghita-Vornicu Elena, Nicolaev Miruna, Padurariu Petru, Tarasi Mihai au pregatit lucrari cu privire la „loc” ca spatiu prezent si definitoriu vazut ca „acasa” drept identitate nationala sau identitate in context social.

„Expozitia se vrea a fi un discurs al noii generatii de artisti vizavi de sensul artei in context contemporan. Ei isi propun sa redescopere noi sensuri, prin abordarea temelor contemporane cum ar fi: istoria actuala, urbanism, redescoperirea traditiei, dar si zone ce tin de aspectul privat si sentimente, folosind in acelasi timp un limbaj discursiv, dar si perceptual.

Astfel, proiectul reuneste artisti ce au in comun un limbaj vizual figurativ ce incearca sa combine caracterul perceptual, afectiv al picturii, cu un discurs vizual complex” declara Claudiu Ciobanu, coordonatorul proiectului.

Vernisajul va avea loc marti, 21 iulie, incepand cu ora 18.00, la Galeriile de Arta Cupola.

 

 

Articol scris de Bianca Grigoriu | Sam, 18/07/2009 - 00:51
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului bianca.grigoriu