eveniment
Data: 
8 May 2010 - 03:53
Loc: 
Strada Lapusneanu
stats

Targ Fair Trade la Iasi

Vino sa cunosti mesteri populari, artisti handmade si sa sustii comertul echitabil pe 8 si 9 mai, la targul Fair Trade de pe Lapusneanu.

Targul Fair Trade va ofera posibilitatea de a comunica liber cu artistii, de a participa la scurte ateliere introductive sustinute de acestia, de a face un prim pas in sustinerea unui comert echitabil, platind pretul corect catre producator.
 
Scopul organizarii unui Targ Fair Trade la Iasi este acela de a sustine, incuraja si promova in mod direct artizanii si mesterii populari, iar, prin ei, cultura si traditia autohtona si consumul local. Totodata, prin valorificarea produselor donate de mesteri asociatiei Mai Bine targul are o componenta caritabila, solidara, fondurile fiind directionate catre Centrul de Recuperare a Copiilor cu Handicap Sever Galata din Iasi.

Aceasta activitate este organizata in cadrul proiectului Saptamana Fair Trade, implementat la Iasi in perioada 3 – 9 mai 2010 de catre asociatia Mai Bine.

*Fair Trade (comert echitabil) desemneaza o miscare sociala si economica ce apara drepturile producatorilor si doreste sa echilibreze sumele ce le revin acestora din vanzarea produselor, in comparatie cu profiturile realizate de distribuitori. Aceasta miscare este sustinuta de un numar mare de organizatii din lumea intrega si este in continua dezvoltare; in Romania, desi produsele marcate Fair Trade sunt rare, avem posibilitatea de a contribui mai ales prin consumul produselor locale, ecologice, sustenabile, cumparate direct de la producator.

Articol scris de Bianca Grigoriu | Mar, 04/05/2010 - 23:00
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului bianca.grigoriu

Comentarii

Merita promovat Fair Trade-ul in Romania!E un fenomen ultra promovat in tarile straine!Campaniile straine in general ar trebui promovate cu mare intensitate in tara noastra!Ne ajuta foarte mult sa ne responsabilizam in special in relatiile interpersonale la care romanii din nefericire stau foarte,foarte prost!