eveniment
Data: 
8 Jun 2018 - 18:00 - 10 Jul 2018 - 18:00
Loc: 
Borderline Art Space
stats
Adresa: 
Belvedere nr. 18
Telefon: 
+40722379395

Revolta freamătului - anticipare, contemplare, stereotipuri destructive

Vineri, 8 iunie, de la ora 18:00, la Borderline Art Space are loc deschiderea expoziției Revolta freamătului: anticipare, contemplare, stereotipuri destructive. Cei doi artiști, Patricia Rodas și Dragoș Alexandrescu, care vin din Finlanda pentru acest eveniment, au lucrat alături de curatoarea Cristina Moraru la un concept ce presupune lucrări de fotografie, artă video și instalație audio. Prin parteneriatul cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, expoziția va avea o extensie într-un spațiu neconvențional. Astfel, artista Patricia Rodas va realiza o serie de clișee fotografice pe care le va expune la Adăpostul pentru victime ale violenței domestice. Expoziția de la galeria Borderline Art Space va putea fi vizitată până la data de 10 iulie 2018.

Argument curatorial:

Explorând relaţia de sincronicitate (C.G.Jung) între forţele universale şi experienţele personale, între natură şi emoţie, între freamătul frunzelor şi escaladarea afectului, între forţa naturii necruţătoare şi situaţiile conflictuale contemporane, între organicitatea intempestivă a Pământului şi agresiunea domestică, Patricia Rodas şi Dragoş Alexandrescu expun fragmente de viaţă care atestă vulnerabilitatea individului, frica incontrolabilă în faţa necunoscutului natural şi fragilitatea sinelui în faţa violenţei sociale. Investigând ritmul poetic al problemelor sociale actuale, cei doi artişti creează naraţiuni ficţionale care interoghează prezentul, instituind o arhitectură a singurătăţii ca răspuns emoţional în faţa brutalităţii.

Patricia Rodas (n. 1972) este o artistă foto finlandeză. În 2002 a obținut licența de la Novia, Universitatea de Științe Aplicate, Finlanda. Din 2012 derulează un proiect fotografic pe tema violenței domestice. Mediile folosite în practica artistică sunt fotografia de format mare pe film analog și poezia. Prin imaginile și poemele sale recreează diferite scenarii legate de experiența personală și traumele persoanelor care au fost expuse ca victime ale violenței domestice.

Dragoș Alexandrescu (n. 1974, România) este un artist vizual, care a absolvit cursurile de Master ale Facultății de Arte Vizuale și Design „George Enescu” din Iași (2005). Din 2007 trăiește în Vasa, Finlanda, unde a primit diverse granturi din partea unor instituții culturale finlandeze. Mare parte din practica sa artistică este o formă de interogare a prezentului, în care narațiunile fictive, bazate pe structura noastră socio-economică, încearcă să (re)producă un răspuns, mai degrabă emoțional decât rațional, din partea publicului. Fiecare lucrare abordează și prezintă elemente din viață, cea mai mare parte fiind legată de perioada fragilității structurale, a crizelor economice sau de identitate cu care se confruntă Europa.

Expoziție realizată în cadrul programului curatorial: „Teritorii suprapuse: laborator, galerie, spațiu public”.

Organizator: Asociația Culturală AltIași.

Proiect sprijinit financiar de Administrația Fondului Cultural Național, Institutul Cultural Român.

Sponsori: Gramma Winery, Cuptorul Moldovencei.

Partener: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi.

Parteneri media: WINK, Radio România Cultural, RFI România, Zeppelin, Modernism.

Eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/409874956152849/

Articol scris de Comunicat de presa | Mie, 06/06/2018 - 00:44
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa