articol
stats

Operele a 60 de artisti plastici din toate colturile lumii reunite la Iasi

Expozitia Internationala de Arta Plastica "Totem" este gazduita la Iasi de show-room-ul Auto Padova pina la mijlocul lunii noiembrie. Vor fi expuse peste 60 de lucrari de sculptura, pictura, grafica ce apartin artistilor plastici din Romania, Italia, Franta, Egipt si Japonia.

Inaugurata la Targu Mures, expozitia a ajuns in aceste zile si la Iasi, operele de arta urmand sa fie expuse in lunile urmatoare la Arad si Timisoara si Bucuresti. Traseul international va include apoi orasele Budapesta, Viena si Dusseldorf.


"Expozitia reprezinta un fel de rezumat al artei romanesti si nu numai, include si directii ale artei universale, care se regasesc exemplar in aceasta expozitie. Este o expozitie importanta, deoarece incearca si reuseste sa fie o sinteza a tipului nostru de raportare la univers, intr-o anumita dimensiune. Totemul a reusit sa puna in valoare genul proxim al umanitatii si nu diferenta specifica. Aici, omul isi regaseste unitatea, continuitatea si ceea ce ar putea fi numit un proiect comun", sustine istoricul si criticul de arta Pavel Susara.


Printre lucrarile expuse se numara si cele semnate de Ion Irimescu, Ilie Boca, Alexandru Pasat, Ioan Pop, Iosif Stefan Tasi, dar si de iesenii Constantin Tofan, Felix Aftene, George Purcaru, Gabriela Drinceanu.


Expozitia este deschisa zilnic, intre orele 09.00 si 16.00, pana pe 15 noiembrie.

Articol scris de Bianca Grigoriu | Mar, 26/10/2010 - 21:16
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului bianca.grigoriu