eveniment
Data: 
7 Mar 2016 - 18:00 - 31 Mar 2016 - 18:00
Loc: 
Galeria Dana
stats
Adresa: 
Prof. Cujba nr. 17

LOGOS, de Marinela si Claudiu Ciobanu

In perioada 7  – 31 martie 2016, Galeria de arta DANA din Iasi, strada Prof. Cujba nr. 17, invita publicul iesean la expozitia de pictura LOGOS semnata de catre artistii Marinela si Claudiu CIOBANU. Vernisajul va avea loc luni, 7 martie 2016, ora 18.00, iar in deschiderea evenimentului va vorbi criticul de arta Maria Bilasevschi.

„Marinela si Claudiu Ciobanu expun un logos propriu, al sufletului, al constiintei, intr-un ansamblu din care fiecare panza irupe cu o personalitate aparte, tragandu-si substanta din ea insasi. Fiecare lucrare se opreste asupra unui simbol,  perceput cu vederea – focul, cercul, mana, oglinda, ori cu sufletul – autodescoperirea, transformarea, ascensiunea, devenirea.  

Staruitorul motiv al evolutiei suporta interventia artistului Claudiu Ciobanu; griurile reci si calde, unificatoare in orice gama, dau o nota introspectiva imaginilor revelate.  Autoportretele impun un ritm si reiau o fizionomie si atitudine hieratica pentru a dezvalui propria calatoria spre catharsis.  In intunericul universal, flacara delicata a fapturii umane isi gaseste calea spre propria supravietuire: explorarea printre umbrele pierdute in vid a propriului interior.

Marinela Ciobanu intercaleaza portrete, de o incarcatura afectiva rascolitoare, cu peisaje din zonele natale, impunandu-si amprenta prin rafinatele contraste cromatice. In peisajele artistei, compozitia se elibereaza de orice schema preconceputa, fiecare lucrare isi are propria alcatuire, propria fizionomie; „personajele” acestor tablouri, lipsite de prezente umane sunt spatiul si timpul, un spatiu care nu este determinat de timp." (Maria Bilasevschi, critic de arta)

Articol scris de Comunicat de presa | Dum, 06/03/2016 - 23:54
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa