eveniment
Data: 
8 Dec 2014 - 18:00 - 9 Jan 2015 - 18:00
Loc: 
Galeria DANA
stats
Adresa: 
str. Prof. Cujba, nr. 17

Ipostazele Liniei

Galeria de arta DANA invita publicul iesean la vernisajul expozitiei de pictura Ipostazele Liniei semnata de catre artistul vizual Gabriela Popa BENESCU - cadru didactic al Universitatii de Arta „George Enescu” Iasi, Facultatea de Arte Vizuale si Design - luni 8 decembrie 2014, ora 18.00, Iasi. In deschiderea evenimentului vor vorbi prof. univ. dr. Liviu Suhar.

„Creatiile doamnei Gabriela Popa – Benescu sunt prezente constante in diverse expozitii locale, nationale si internationale, personale, sau de grup restrans sau mai mare, in tara sau in Europa. Aceste participari de multe ori au fost onorate prin insemne ale recunoasterii valorii sub forma unor diplome si medalii.

(…) Privitorul devine captivul picturii aflata in fata sa. El este determinat la lectura cadrului parcurgand cu privirea pas cu pas suprafata. Fara sa-si dea seama el se implica in descifrarea unor ecuatii a caror formula cheie se afla ascunsa undeva in straturile de culori suprapuse si interferate, sub mantia unor retele de linii generatoare de forme geometrice. In tesatura nascuta din intrepatrunderea formelor geometrice riguros elaborate, chiar exigente, se ascund imbinari si articulari nascute ca urmare a alaturarii suprafetelor colorate puse in starea de vibratie plastica datorata contrastelor structurale.

Aluziile la originile figurative ale formelor din natura care au devenit in compozitie pretexte plastice pentru definirea continutului mesajelor, sunt mascate prin prelucrarea lor pana la limita abstractiilor de sorginte pur geometrica. Doar o analiza pas cu pas, din aproape in aproape a suprafetei pictate inventariind intr-o ordine logica partile si fragmentele dezvaluite, incifrate intr-un microcosmos aparent, extras din realitate si integrate ansamblului compozitional, sunt in masura ca odata cuprinse in campul vizual al privitorului, sa reconstituie legenda sau istoria ascunsa sub acele straturi de culoare si semnificantele structuri plastice.” (Prof. univ. dr. Liviu Suhar)

Expozitia va fi deschisa in perioada 8 decembrie 2014 – 9 ianuarie 2015.                                                          

Articol scris de Comunicat de presa | Vin, 05/12/2014 - 12:52
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa