eveniment
Data: 
3 Nov 2020 - 13:00 - 6 Dec 2020 - 17:00
Loc: 
Muzeul de Artă
stats
Adresa: 
Palatul Culturii Iași

Gravura, atribut feminin, din Colecția de stampe a Muzeului de Artă Iași

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, la Palatul Culturii, în perioada 3 noiembrie – 6 decembrie 2020, expoziția temporară „Gravura, atribut feminin”, ce reunește lucrări din Colecția de stampe a Muzeului de Artă Iași.

Pe simeze sunt etalate 78 de lucrări semnate de 60 de artiste - majoritatea nume consacrate ale graficii românești - din diferite generații: Vanda Sachelarie-Vladimirescu, Maria Manolescu, Micaela Eleutheriade, Tia Peltz, Geta Brătescu, Ileana Micodin, Ala Jalea Popa, Ethel Lukats-Băiaș, Hortensia Masichievici-Mișu, Suzana Fântânariu-Baia, Anamaria Smigelschi, Atena-Elena Simionescu, Wanda Mihuleac etc. Demersul curatorial urmărește un dialog vizual și o relaționare a acestora și cu artiste din generațiile mai tinere, în curs de afirmare - ca nou mediu în care se conturează, an după an, noile tipuri conceptuale din gravura românească.

Expoziția poate fi vizitată, cu respectarea normelor impuse în contextul pandemiei, până pe 6 decembrie 2020, la Palatul Culturii, în spațiile Muzeului de Artă, de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 - 17.00 (ora 16.30, ultimul bilet).

Vernisajul online va avea loc marți, 3 noiembrie 2020, ora 13.00, pe pagina de Facebook a Palatului Culturii din Iași. Prezentarea va fi realizată de criticul de artă dr. Maria Bilașevschi și curatorul expoziției, muzeograf Mihail Voicu.

Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 03/11/2020 - 01:23
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa