eveniment
Data: 
5 Nov 2016 - 18:00 - 10 Jan 2017 - 18:00
Loc: 
Biblioteca Jud. Gh. Asachi
stats
Adresa: 
Stefan cel Mare nr. 10

Expoziția de fotografie “Swedish Dads”

Vernisajul are loc luni, 5 decembrie la ora 18:00 la Biblioteca Judeţeană Gh. Asachi Iaşi, pe strada Stefan cel Mare nr. 10. În cadrul vernisajului vom avea invitați speciali ce vor susține câte un discurs despre proiectul Swedish Dads și despre importanța conștientizării și asumării egalității dintre bărbați și femei. Totodată, tinerii din Iași vor avea șansa să primească materiale despre oportunitățile de studiu din Suedia unde educația universitară este gratuită pentru cetățenii UE.

Până când este deschisă expoziția Swedish Dads în Iași?

Expoziția Swedish Dads va fi deschisă până pe 10 ianuarie 2017. Pentru orarul bibliotecii vă rugăm vizitați pagina Biblioteca Judeţeană Gh. Asachi Iaşi. Expoziția va fi expusă și în Palas Iasi timp de 2 saptămâni începând cu 7 decembrie după care va putea fi vizitată din nou la Biblioteca Judeţeană Gh. Asachi Iaşi până pe 10 ianuarie.

Intrarea este liberă.

De ce am adus expoziția Swedish Dads în Iași?

Creșterea copilului a fost în mod tradițional responsabilitatea femeilor, însă un număr tot mai mare de tați din Suedia au început să vadă avantajele concediului pentru creșterea copiilor, cât și pentru dezvoltarea unor relații strânse cu ei, de la o vârstă fragedă. Expoziția de fotografie Swedish Dads prezintă modul în care tații suedezi percep rolul bărbatului modern, în contrast cu rolul stereotipului tradițional, paternal. 

Cine a creat această expoziție?

Atunci când fotograful suedez Johan Bävman a devenit tată, a realizat că există o lipsă de modele masculine care să reprezinte un model de părinte. Acest lucru l-a determinat să creeze un album foto numit Swedish Dads, care prezintă barbați aflați în concediu paternal, alături de copiii lor. La rândul lui, albumul a condus la realizarea unei expoziții de fotografie Swedish Dads, bazată pe portretele unora dintre puținii tați care au ales să stea acasă timp de cel puțin șase luni, alături de copii (www.johanbavman.se).

Articol scris de Comunicat de presa | Mie, 30/11/2016 - 18:00
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa