eveniment
Data: 
27 Apr 2012 - 19:30
Loc: 
Cafeneaua Alumni (sala 502, Corp R, UAIC)
stats

Victimele inocente si colaterale ale unui singeros razboi cu Rusia

Lui Liviu Antonesei i-au aparut doua carti simultan, una de poezie la editura Herg Benet, Povesti filosofice cretane si alte poezii din insule si cealalata de proza, un roman aparut la editura Polirom, Victimele inocente si colaterale ale unui singeros razboi cu Rusia. Volumul din urma va avea parte de o lansare ca la carte, astazi, 27 aprilie, ora 19.30, in Cafeneaua din Corpul R al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”. 

Volumul este aparut in colectia Ego. Proza a editurii Polirom, alaturi de autor vor fi invitati criticii, Bogdan Cretu si Ioan Holban. De asemenea dupa lansare vom avea parte de o mica surpriza muzicala, iar cartea va fi la un pret special de 20 de lei.

Ceea ce stim deocamdata e ca volumul contine unsprezece povestiri inedite, tratind in special relatia de cuplu, dar si o serie de drame mici, cotidiene. Desi tarile in care autorul isi poarta personajele sint diferite (si, prin asta, se asigura spectaculozitatea „decorului”), preocuparea majora ce leaga textele si creeaza tematica intregului volum este aceea a confruntarii cu propriul destin, la o virsta la care iti constientizezi nu doar maturitatea, ci si calea ei fireasca spre batrinete.

Andrei Bodiu e de parere ca „prozatorul Liviu Antonesei e un postmodern pursinge. El readuce fara inhibitii vocea autorului in text, amesteca abil realitatea cu fictiunea, «pacaleste» conventia literara, asemeni tuturor «meseriasilor» postmodernisti si strabunilor lor din secolul al XVIII-lea. Toate acestea pentru a-l readuce mai aproape pe cititor de text, pentru a-l cuceri. Si, trebuie spus, povestirile lui Antonesei sint cuceritoare...” 

Liviu Antonesei este profesor la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi si este fondator si presedinte al revistei de cultura, Timpul. La Editura Polirom a mai publicat: Jurnal din anii ciumei: 1987-1989. Incercari de sociologie spontana (1995), Paideia. Fundamentele culturale ale educatiei (1996), O prostie a lui Platon. Intelectualii si politica (1997), Literatura, ce poveste! Un diptic si citeva linkuri in reteaua literaturii (2004), Polis si Paideia. Sapte studii despre educatie, cultura si politici educative (2005).

Articol scris de Stefania Matei | Vin, 27/04/2012 - 12:29
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului stefania.matei