eveniment
Data: 
2 Jun 2010 - 21:00
Loc: 
Libraria Avant - Garde
stats
Adresa: 
Lapusneanu, nr. 16
Telefon: 
0771 265 335

Venea din timpul diez

Miercuri, 2 iunie, ora 18.00, la Libraria Avant-Garde va avea loc lansarea volumului, Venea din timpul diez semnat de Bogdan Suceava.

Alaturi de autor vor prezenta: Liviu Antonesei, Antonio Patras si Serban Axinte.

In Bucurestiul contemporan, conflictele dintre diverse secte religioase ajung sa produca nu doar adversitati personale, ci si lupte de strada ori dispute transmise in direct la televizor. Fiecare dintre personajele cu care ne intilnim in acest roman are cite o teorie, cite o credinta la care nu ar renunta pentru nimic in lume. Romanul e o reprezentare neasteptata a societatii romanesti de azi, o invitatie plina de umor de a o privi dintr-un unghi aparte.

„O imersie in «fantasticul balcanic» al tranzitiei dinspre opresiune spre libertatea mistificarilor si tranzactiilor de tot felul scrisa cu mare talent, umor, rafinament stilistic, energie narativa.” (Norman Manea)

Cronica nostalgica a Bucurestiului, alunecind subtil intre excentric si exceptional, intre clovnesc si metafizic, evanghelie apocrifa a unei lumi cu prea multi salvatori, dar inapta de mintuire, infierbintata de idei si cautind, orbeste, mai mult un pastor decit libertatea, distilind «timpul diez al simturilor noastre ranite, deschise, acutizate» intr-o constructie literara impecabila (cu seriosi piloni livresti si cu o veritabila forta in a explora realitatea dincolo de frontierele realului), Venea din timpul diez este un roman remarcabil (de asezat nu doar in trena, ci si in tovarasia Crailor de Curtea-Veche) ce consacra, pe deplin, un prozator: Bogdan Suceava.” (Sanda Cordos)
 
„Ambitios si exotic, romanul lui Bogdan Suceava cucereste prin verva spectaculara si prin umorul de situatii, prin precizia ironic-estetizanta a stilului, prin volutele abracadabrante ale imaginatiei si prin intelectualitatea reflectiei asupra «smintelilor» misticoide ale societatii romanesti de tranzitie. Venea din timpul diez este una dintre piesele grele ale noului val de prozatori.” (Paul Cernat)

Romanul a fost tradus in limbile maghiara si bulgara si se afla in curs de publicare in limba engleza.
Articol scris de Stefania Matei | Dum, 30/05/2010 - 20:23
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului stefania.matei