eveniment
Data: 
6 Feb 2020 - 19:00
Loc: 
Acaju
Bilet: 
15.00
stats

Reflector, episodul 4: Marius Chivu & Ioan Coroamă

Un poet debutat și unul nedebutat (încă) intră într-un bar și discută liber despre viață, literatură, de ce-uri importante sau mai puțin importante. Se descoase poezia și omul din spatele ei la al patrulea episod de Reflector, un eveniment la care nu e neapărat să participi dar e foarte indicat să o faci. Joi, 6 februarie, de la ora 19:00 la Acaju. Susținere proiect - 15 lei. Locurile sunt limitate.

Puși sub reflector vor fi:

Ioan Coroamă (n. 30 ianuarie 2001) este elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iași. A debutat publicistic în „Poesis Internațional”, nr. 21. A citit la Institutul Blecher, Nepotu' lui Thoreau și în cadrul serilor FILIT. A tradus pentru „Traducerile de sâmbătă” și pentru cel mai recent număr din „Poesis Internațional”.

Marius Chivu (n. 1978) este scriitor, cronicar literar şi traducător. A debutat cu volumul de poezie „Vîntureasa de plastic” (premiile pentru debut ale Uniunii Scriitorilor din România şi al revistei „Observator Cultural”, 2012, ulterior tradus în franceză şi reeditat). A publicat jurnalele de călătorie „Trei săptămîni în Anzi” (2016) şi „Trei săptămîni în Himalaya” (2012), volumul de proză scurtă „Sfîrşit de sezon” (2014) şi cartea de interviuri literare „Ce-a vrut să spună autorul” (2013). A editat, printre altele, antologiile de poezie „111 cele mai frumoase poeme de dragoste din literatura română” (împreună cu Radu Vancu, 2016) şi „Singurătatea nobleţele ei” de Petre Stoica (2017). A tradus cărţi de Richard Ford, Paul Bailey, Oscar Wilde, Lewis Carroll şi Tim Burton. Este redactor-editor al revistelor „Dilema veche” şi „Iocan” (alături de Florin Iaru & amp; Cristian Teodorescu), precum şi realizatorul radio-emisiunii „All You Can Read” de pe www.UrbanSunsets.com. De-a lungul anilor a publicat poezie în mai multe volume colective.

Gazdele serii vor fi Vlad Alui Gheorghe și Cristina Alexandrescu.

Articol scris de Comunicat de presa | Lun, 03/02/2020 - 00:33
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa