eveniment
Data: 
8 Dec 2011 - 17:00
Loc: 
Libraria Tafrali
stats
Adresa: 
incinta Universitatii "Al.I.Cuza" (parter)

Politica Pronatalista la Iasi

Lansarea celor doua volume intitulate Politica Pronatalista a Regimului Ceausescu, are loc la Libraria Tafrali, joi, 8 decembrie, la ora 17. Aceasta aparitie se inscrie in seria evenimentelor organizate de Centrul de Studii asupra Comunismului si Postcomunismului si IICMER. Corina Dobos, Luciana M. Jinga, Florin S. Soare si Cristina Roman sint cei patru autori care au contribuit la realizarea acestui studiu.

De pe site-ul crimelecomunismului.ro, aflam ca „Cercetarea de fata va contribui la studiile dedicate legiferarii avortului in Romania ceausista printr-o prezentare unitara, detaliata si comparativa a politicii nataliste ceausiste. Abordarea comparativa a acestui subiect este cu atat mai necesara data fiind lipsa unei intreprinderi similare in literatura de specialitate de limba romana. Prezentarea integrata a legiferarii  intreruperii de sarcina in cadrul mai larg al politicii nataliste din care ea face parte va contribui la istoricizarea acestei evolutii.

Primul volum pune in oglinda situatia Romaniei socialiste cu celelalte state de dupa Cortina de Fier, privind aceeasi problema, iar cel de-al doilea e dedicat modului in care aceasta politica s-a integrat in „dinamica guvernarii comuniste dintre 1966-1989”. Practic, aceste doua volume „evidentiaza legatura dintre modalitatea in care politica natalista romaneasca a fost formulata si continuturile ei specifice, pe de o parte, si cu functionarea regimului ceausist, pe de alta.

La lansarea din Libraria "Orest Tafrali" vor fi prezenti Mihnea Berindei (istoric), Dorin Dobrincu (directorul Arhivelor Nationale, istoric) si Titu Gabriela (doctor); moderator va fi Adrian Serban, director editorial la Polirom.

Articol scris de Iosif Prodan | Dum, 04/12/2011 - 23:26
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului iosif