eveniment
Data: 
4 Mar 2015 - 16:00
Loc: 
Sala Studio a Facultatii de Teatru
stats
Adresa: 
str. Costache Negruzzi nr 7-9

Munca actorului cu sine insusi - lansare de carte

Miercuri, 4 martie 2015, incepand cu ora 16.00, in sala Studio Teatru, va avea loc lansarea volumelor cartii „Munca actorului cu sine insusi” de Konstantin Sergheievici Stanislavski.

Invitatii speciali prof. univ. dr. Sorina Balanescu, cercet. st. principal gr. I dr. Gabriela Haja (Institutul de Filologie romana „A. Philippide”), Monica Andronescu, redactor sef YORICK vor avea amabilitatea de a prezenta si comenta aparitia editiei.

Coordonator proiect: lect. univ. dr. Irina Scutariu

Konstantin Sergheevici Stanislavski (1863-1938) a fost un inovator in teatrul si arta actoriceasca rusesti.

Nascut cu numele de Constantin Sergeievich Alexeev in Moscova intr-o familie bogata, el si-a facut debutul pe scena la varsta de numai sapte ani. Si-a luat numele de scena Stanislavski la inceputul carierei.

In 1888, Stanislavski a infiintat Societatea de Arta si Literatura la teatrul Mali, unde a capatat o experienta in arta dramatica.

In 1897 a fost cofondatorul Teatrului de Arta din Moscova alaturi de Vladimir Nemirovici-Dancenko. Una dintre primele piese puse in scena a fost Pescarusul al lui Anton Cehov.

In Teatrul de Arta, Stanislavski a inceput dezvoltarea faimosului sau "Sistem", bazat pe traditia realismului lui Alexandr Puskin. "Sistemul" va fi mai apoi dezvoltat de Lee Strasberg, Stella Adler, Robert Lewis, Sanford Meisner si multi altii in Statele Unite.

Articol scris de Comunicat de presa | Lun, 02/03/2015 - 23:09
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa