articol
stats

Lecturi incrucisate: Jean-Claude Grumberg

Miercuri, 22 septembrie, orele 17.00, in Mediateca CCF sunteti invitati la o noua serie de lecturi incrucisate dedicata autorului Jean-Claude Grumberg. Evenimentul va gazdui lecturi bilingve din cartile: Le petit chaperon Uf si Vers toi terre promise: Tragedie dentaire, avandu-l ca invitat pe actorul, Octavian Jighirgiu.

Jean-Claude Grumberg a fost considerat unul dintre cei mai importanti autori de teatru contemporan francez, incepand cu reprezentarea piesei Atelier (1979, Paris, Teatrul Odéon). Dramaturgia sa cuprinde astazi aproape 50 de piese si texte dramatice. Este cunoscut de asemenea ca scenarist si scriitor de literatura pentru copii si tineri.

In ansamblu, opera sa este adeseori centrata pe o problematica a Istoriei marcate de violente. Totusi, umorul este mereu prezent in piesele semnate de Grumberg. In toate apare personajul „omului insignifiant”, purtator de cuvant al unui adevar atroce, spus afectuos si plin de haz. Sarja autorului nimereste in plin, rasul devine devastator si nu scuteste nimic din josnicia umana. Claude Roy a sesizat chiar ca Jean-Claude Grumberg este autorul tragic cel mai vesel din generatia sa.

Articol scris de Stefania Matei | Mar, 21/09/2010 - 00:52
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului stefania.matei