eveniment
Data: 
3 Sep 2020 - 18:30
Loc: 
Art + Design (Substance)
stats
Adresa: 
Carol I nr. 4 (clădirea Habitat Proiect)

Lansare Revista Arta (nr. 40-41 și 42-43)

Spațiul cultural hibrid Art+Design vă invită joi, 3 septembrie, de la ora 18:30, la lansarea celor mai recente numere ale Revistei Arta: 40-41, dedicat designului, respectiv 42-43, dedicat Premiilor UAP. Invitați: Cristina Sabău (coordonatoarea nr. 40-41), Alexandra Ghioc. Moderator: George Pleșu.
 
Lansarea are loc în aer liber și va fi urmată de un eveniment de socializare și community building. Accesul se face doar purtând mască, iar locurile vor fi distribuite ținând cont de regulile de distanțare fizică în vigoare.
Cristina Sabău este istoric de artă și jurnalist de design, redactor-șef al fostei reviste Design Buletin, lansată în 1997. Teza de doctorat cu subiectul „Designul în România după 1990″ (2017) și diploma de licență cu subiectul „Probleme ale designului în România cu aplicare în designul de mobilier” (1988), împreună cu articolele publicate în reviste și săptămânale – Arhitectura, Arhitext, Observator cultural, Capital – sunt o confirmare a preocupărilor constante pe tema designului.
 
Alexandra Ghioc este designer de produs și asistent universitar la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași (BA, MA, PhD). Preocupată de inovație, tehnologii emergente și revitalizarea industriei românesti, Alexandra este co-fondator al Asociației „Design cel Mare” și al studioului „Bisector”. După importante premii în design și numeroase produse de serie prezentate la târguri și evenimente de profil, activitatea ei s-a diversificat și în alte domenii convergente ale designului actual, cum ar fi: critical design, IoT ș.a.
 
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Librăria ca spațiu public”, derulat de Art + Design și co-finanțat de AFCN. Partener: Revista ARTA. Parteneri media: Wink, Radio România Cultural, RFI, Ziarul de Iași, Modernism.ro.
Articol scris de Comunicat de presa | Lun, 31/08/2020 - 17:00
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa