eveniment
Data: 
8 Jun 2015 - 18:30
9 Jun 2015 - 19:00
Loc: 
Sala „Diotima” a Casei de Cultura „Mihai Ursachi” / Cafeneaua „Photo Caffe”
stats
Adresa: 
Parcul Copou / Piata Unirii, str. 14 Decembrie 1989

Lansare de carte si expozitie

Luni, 8 iunie 2015, ora 18:30, in Sala „Diotima” a Casei de Cultura „Mihai Ursachi" a Municipiului Iasi vor fi lansate primele doua carti din colectia „Foto Splendid/Colectia Costica Acsinte” - volumul I - Viata sociala, iar marti, 9 iunie 2015, de la ora 19:00, la Cafeneaua „Photo Caffe”, va avea loc vernisajul expozitiei „Viata sociala in fotografiile lui Costica Acsinte”.

Evenimentul este organizat de Editura Filos in parteneriat cu Casa de Cultura „Mihai Ursachi” a Municipiului Iasi si Clubul Fotografilor Iasi. Vor vorbi dr. Richard Constantinescu, redactor-sef al Editurii Filos si Cezar Popescu, ingrijitorul colectiei.

Evenimentul va fi moderat de Constantin Ciofu, coordonator in cadrul Clubului Fotografilor Iasi. 

Cartile publicate de Editura Filos in cadrul seriei de autor Costica Acsinte reprezinta un amplu proiect de valorificare a operei cunoscutului fotograf. Primele doua carti au fost grupate sub tema vietii sociale, fiecare titlu urmand a avea o tema bine conturata evidentiata de fotografii. Valoarea documentara incontestabila a acestor fotografii prin care intrezarim o parte a culturii noastre dintr-un secol tumultuos in care Romania a fost ascunsa de ochii publici internationali, rezida tocmai din faptul ca ofera o imagine ampla asupra a cine eram, de la regalitate, oameni importanti ai vremii la oameni simpli.

Expozitia de fotografie contine 23 de lucrari care se regasesc si in volumul din colectia de autor a lui Costica Acsinte. Totodata, vor fi expuse sase dintre fotografiile lui Costica Acsinte, procesate intr-un mod cu totul special de catre fotografa Jane Long (Australia), in cadrul proiectului „Dancing with Costica”, fotografii ce au facut inconjurul lumii, fiind publicate si preluate de foarte multe surse internationale.

In cadrul evenimentului, vor lua cuvantul Daniela Axinte, managerul Cafenelei "Photo Caffe", dr. Richard Constantinescu, redactor-sef al Editurii Filos, Cezar Popescu, ingrijitorul colectiei, si fotograful Ionel Onofras.

Evenimentele de la Casa de Cultura „Mihai Ursachi” a Municipiului Iasi si de la Cafeneaua „Photo Caffe” aduc in fata oamenilor munca unuia dintre primii fotografi profesionisti ai Romaniei.

Mai multe detalii:

http://colectiacosticaacsinte.eu
http://colectiacosticaacsinte.eu/shop
https://www.facebook.com/costicaacsinte
http://www.oitzarisme.ro/2015/05/22/photobook-review-costica-acsinte-foto-splendid-vol-1-social-life
https://www.facebook.com/Editura.Filos
http://clubulfotografiloriasi.ro/

Articol scris de Comunicat de presa | Joi, 04/06/2015 - 11:01
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa