eveniment
Data: 
10 Dec 2008 - 20:10 - 21:10
Loc: 
Libraria Avantgarde
stats
Adresa: 
Lapusneanu, 16

Lansare de carte - Maestro, Stelian Tanase

Dupa o perioada in care a fost vizibil mai mult ca membru al societatii civile sau ca vesnicul critic al situatiei politico-economice romanesti, Stelian Tanase a revenit in postura de prozator cu un roman serios ca dimensiuni, Maestro, publicat la Editura Polirom. Astfel, avand drept gazda libraria Avant-Garde, au vorbit despre autor si carte: Silviu Lupescu, Lucian Dan Teodorovici, Liviu Antonesei si autorul insusi. Din prezentarile dumnealor am aflat ca Maestro (cu un subtitlu interesant: o melodrama) este cel mai bun roman al tranzitiei scris pina acum.

Stelian Tanase a povestit despre circumstantele scrierii acestei carti, care a durat numai 7 saptamini si s-a asemanat unei transe, unei concentrari de energie, despre obsesia sa literara de ceva timp: personajul care se afla departe de tara. De asemenea, autorul a declarat ca romanul este si centrul unui pariu cu el insusi: ori va scrie cartea, ori nu va mai scrie niciodata.

La lansarea romanului au fost prezente cam 20 de persoane, iar cind am plecat eu, cele mai multe asteptau cuminti un autograf.

Maestro este considerat o constructie captivanta, impecabila stilistic (autorul a facut multe revizuiri pentru a ajunge la forma care sa il multumeasca). Nu ne ramine decit sa citim si sa vedem!

Articol scris de Alexandru Andronic | Mie, 10/12/2008 - 21:28
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului admin

Comentarii

am terminat de citit cartea.limbajul este uneori mult prea trivial. imi place stelin tanase si nu m-a dezamagit.