eveniment
Data: 
19 Nov 2009 - 16:00
Loc: 
Casa de Cultura „Mihai Ursachi”
stats
Adresa: 
Bd. Carol I, Parcul Copou
Telefon: 
0232 267 547

Lansare de carte - Cinema de Angelo Mitchievici

Joi, 19 noiembrie, la ora 14.00, la Casa de Cultura ,,Mihai Ursachi” din Iasi, va avea loc lansarea volumului de proza scurta Cinema de Angelo Mitchievici. Prezinta, alaturi de autor: Antonio Patras si Doris Mironescu.

Cinema este primul volum de proza semnat de eseistul Angelo Mitchievici si a aparut de curand in colectia „Ego. Proza” de la Polirom.

Un batran singur care-si gaseste alinarea in intunericul salii de cinema, urmarind la nesfarsit filmele lui James Dean, doi indragostiti care joaca un joc straniu intr-o cada veche si isi spun povesti, o avalansa de scrisori misterioase de iubire care schimba chimia unui cuplu, o masina de amintiri inventata de un frizer cu nume grecesc şi apucaturi de filosof. Povestirile lui Angelo Mitchievici sunt stranii, facute din materia din care se tes visele sau mai degraba filmele vechi, cu acea atmosfera nostalgica si cetoasa. Personajele lui evolueaza intr-un climat ce aminteste in acelasi timp de Scott Fitzgerald si de Bucurestii vechi, in niste secvente niciodata incheiate sau conturate definitiv, osciland intre realitate si amintire sau lumea de celuloid la care fac referire, de altfel, cu obstinatie. O proza estetica si estetizanta, un rafinament al frazei care confirma prezenta unui scriitor talentat.

Angelo Mitchievici este lector doctor la Facultatea de Litere a Universitatii „Ovidius” din Constanta. Domeniile sale de interes sunt antropologia culturala, hermeneutica literara, teoria literaturii. Volume publicate: Explorari in comunismul romanesc (coautor, Polirom, vol. I, 2004; vol. II, 2005; vol. III, 2008), Mateiu I. Caragiale. Fizionomii decadente (Institutul Cultural Roman, 2007).

Articol scris de Stefania Matei | Mie, 18/11/2009 - 21:27
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului stefania.matei