articol
stats

Intalnire cu poetul Guy Goffette

Centrul Cultural Francez din Iasi va invita joi, 6 mai, de la ora 18.00, la Libraria-cafenea „Avant-Garde”, la o intalnire cu scriitorul Guy Goffette (Marele Premiu pentru Poezie al Academiei Franceze, in 2001).

Poetul si scritorul de origine belgiana, Guy Goffette va veni la Iasi pentru a intra in dialog cu cititorii sai. La discutii vor participa: Samuel Tastet – directorul Editurii EST, Liliana Fosalau si Laurent Duminy – Universitatea „Al.I. Cuza” Iasi.

Poet inainte de toate, Guy Goffette a primit, in 2001, Marele Premiu de Poezie al Academiei Franceze pentru ansamblul operei sale (mai mult de 15 carti publicate). In prezent este lector al prestigioasei edituri Gallimard, la care a publicat si majoritatea operelor sale.

Guy Goffette s-a nascut pe 18 aprilie 1947 la Jamoigne (Belgia), a lucrat ca profesor de limba franceza intr-o localitate apropiata si apoi a condus o mare librarie, proprietatea sa, la Arlon. Inainte de a se stabli in Franta, la Paris, Guy Goffette a parcurs multe tari din Europa, printre care si Romania.

Anul acesta, Editura EST a publicat in limba romana trei biografii poetice ale lui Guy Goffette: „Auden ou l’oeil de la baleine”, „Elle, par bonheur, et toujours nue”, „Verlaine d’ardoise et de pluie”. Cele trei carti pot fi imprumutate (in versiune originala) de la Mediateca CCF Iasi.

Articol scris de Stefania Matei | Mie, 05/05/2010 - 00:12
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului stefania.matei