eveniment
Data: 
18 Mar 2011 - 18:30
Loc: 
Libraria Orest Tafrali
stats
Adresa: 
parter, corp A, Universitatea Alexandru Ioan Cuza

In iad toate becurile sunt arse

Daca doriti saptamina viitoare sa luati parte la o lansare ca la carte, editura Polirom va invita vineri, 18 martie, la ora 16.30, la Libraria Orest Tafrali la lansarea celui mai recent roman al lui Dan Lungu, In iad toate becurile sunt arse.

Invitati vor fi criticul literar Antonio Patras si Irina Schrotter care a realizat tricouri, genti si semne de carte textile pe care au fost imprimate titlul cartii si daruite tuturor librarilor din Romania si nu numai. Moderatorul evenimentului va fi Andrei Giurgia, partener al evenimentului fiind Asociatia Studentilor la Jurnalism din Iasi.

In iad toate becurile sunt arse (colectia „Fiction Ltd.”) este al patrulea roman al lui Dan Lungu publicat de Polirom, dupa bestsellirurile Raiul gainilor (2004, editia a II-a, 2007, editia a III-a, 2010), Sint o baba comunista! (2007, editia a II-a, 2010) si Cum sa uiti o femeie (2009, editia a II-a, 2010).

Victor, protagonist al romanului, traieste cu senzatia acuta ca isi supravietuieste propriei tinereti. Dupa copilarie si adolescenta, virste pe care le suprapune, retrospectiv, cu cea mai buna perioada a vietii, are sentimentul ca prezentul se deruleaza din inertie. Indeplineste o munca bizara, nesatisfacatoare, la care se adauga obsesia ca propria sotie, vesela Veronica, se transformase in timp intr-o femeie care ii seamana perfect, dar care nu mai pastreaza nimic din sarmul si visurile fetiscanei cu care se insurase.

In derapajele sale evazioniste, memoria ii proiecteza mereu filmul trecutului, cind, alaturi de gasca de colegi de liceu, totul avea sens si savoare. Scenele din adolescenta, rememorate in limbaj colocvial-argotic, se deruleaza in ritm alert si debordeaza de umor uneori licentios. Prezentul isi are insa propria contributie la naratiune. Intr-o zi, in preajma Craciunului, Victor intilneste un barbat care vorbeste o limba stranie, insotit de Nana, traducatoarea sa. Alaturi de acestia, intra intr-o aventura ce i-ar putea schimba viata. Desigur, totul depinde de el...

Resurse
Video: 

Puteti viziona un filmulet despre carte

Puteti viziona un filmulet despre carte
Articol scris de Stefania Matei | Sam, 12/03/2011 - 14:37
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului stefania.matei

Comentarii

unde este aceasta librarie?
Georgiana libraria e la parter, corp A, Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Intotdeauna adresa locului unde se desfasoara un eveniment este scrisa in stanga articolului :). O saptamana frumoasa!
Sunt geniali autorii noştri în a-şi numi cărţile :D Mă întreb dacă încep de la titlu :D