eveniment
Data: 
23 Apr 2009 - 19:00
Loc: 
Libraria Carturesti-Iasi
stats
Adresa: 
Tudor Vladimirescu-Iulius Mall, et.2
Telefon: 
0332800872

Elegii conservatoare, Mihail Neamtu

Joi, 23 aprilie, orele 16:00, editura Eikon si libraria Carturesti-Iasi va invita, in prezenta autorului, Mihail Neamtu, la lansarea volumului Elegii conservatoare. Evenimentul va beneficia si de invitati pe masura cum ar fi: George Bondor, Stefan Afloroaei, si Bogdan Tataru-Cazaban.

Cartea se vrea un raspuns la o suma de intrebari ce ar putea nelinisti gandirile nu atat filozofice, cat si cele teologice sau politice, intrebari care au scop orientativ, daca nu definitoriu pentru ipostazele abordate: Cum se transmite o veritabila cultura a libertatii morale, civice si economice? In ce fel se raporteaza spatiul public romanesc la criza valorilor din Europa? Care este rolul Ortodoxiei la inceputul secolului XXI? Ce inseamna secularizarea pentru institutia familiei sau forurile de educatie?Cum se prezinta Biserica intr-o era a transparentei mediatice, a revolutiei moravurilor si a pluralismului ideologic?

Plecand de la aceste intrebari, Mihail Neamtu ne ofera in cateva provocatoare Elegii conservatoare un diagnostic teologico-politic care intersecteaza verticala crestinismului patristic cu orizontala liberalismului clasic occidental. Lansarea se vrea si o aducere in discutie a unor teme ca: Reinventarea elitei, Decesul pedagogiei, Arta alternativa, Declinul demografic european, Radicalismul islamic si cultura libertatii, Canonul si vestitorul Ortodoxiei, Novus Adam, Pilat din pont si drama politicii. Mihail Neamtu este filosof, teolog si eseist. A mai publicat, pe langa numeroase studii, articole, eseuri sau traduceri, Bufnita din daramaturi. Insomnii teologice si Gramatica ortodoxiei. Traditia dupa modernitate.

Articol scris de Stefania Matei | Joi, 23/04/2009 - 11:09
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului stefania.matei