eveniment
Data: 
26 Mar 2009 - 20:00
Loc: 
Avant-Garde
stats
Adresa: 
Str. Lapusneanu, nr. 16
Telefon: 
0332441911

Celelalte povesti de dragoste

Editura Polirom ne invita joi, 26 martie, ora 18.00, la lansarea celui mai recent volum al lui Lucian Dan Teodorovici, Celelalte povesti de dragoste, eveniment ce va avea loc la Libraria Avant-Garde. Alaturi de autor, in dialog cu publicul vor mai intra Liviu Antonesei, Doris Mironescu si Antonio Patras.

Lucian Dan Teodorovici, cel pentru care „nadejdea e speranta omului", este coordonator al colectiei „Ego. Proza" a Editurii Polirom si senior-editor al saptamanalului Suplimentul de cultura, iar intre 2002 si 2006, a fost redactor-sef al Editurii Polirom. De asemenea, a scris proza, teatru si articole pentru diverse publicatii din tara si strainatate, iar cateva dintre gandurile sale, despre scris, carti si literatura, despre oameni si viata, pot fi citite pe blogul sau, teodorovici.ro/blog.

Antonio Patras vorbeste despre Lucian Dan Teodorovici ca fiind un „prozator cu ochi viu si minte sistematica, de logician deprins sa gindeasca realitatea in categorii si sa observe atent stereotipiile, locul comun, mecanica goala a vietii [...] a lasat pina acum impresia ca viseaza exclusiv la o comedie umana, in cel mai curat spirit balzacian. Ei bine, fara a contrazice ambitiosul proiect, volumul de fata este o proba de maiestrie mai degraba flaubertiana, o «educatie sentimentala» traducind, la nivelul celor mai subtile nuante ale scriiturii, eterna comedie a iluziilor pierdute. Ca atare, elementele de satira sociala, exagerarile grotesc-caricaturale (care faceau farmecul cartilor anterioare) se estompeaza, «realitatea» fiind radiografiata acum din interior, cu intelegere si cu ironie, lapidar, in stilul marilor maestri. Celelalte povesti de dragoste e o carte admirabila, ce marcheaza un moment de gratie in literatura noastra actuala."

sursa: Polirom.ro

*Cartea poate fi cumparata cu discount, atat in format fizic cat si electronic, de aici.

Articol scris de Alexandru Andronic | Lun, 23/03/2009 - 12:47
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului admin

Comentarii

I had a desire to make my own company, however I didn't have got enough amount of cash to do it. Thank goodness my close mate suggested to use the business loans. Thus I received the collateral loan and made real my desire.