eveniment
Data: 
18 Feb 2009 - 19:30
Loc: 
CCF Iasi
stats
Adresa: 
Carol I
Telefon: 
0232 267 637

Amelie Nothomb si tombola cu premii la Lecturi Incrucisate

Cu Amelie Nothomb cap de afis, seria nocturnelor literare initiate de Centrul Cultural Francez din Iasi bifeaza cea de-a patra editie de lecturi publice bilingve. Sesiunea de lecturi incrucisate dedicata acum celebrei scriitoare belgiene de limba franceza se va desfasura maine, 18 februarie 2009, in Sala "B. Fondane" a CCF, de la ora 17.30. Atentie! De aceasta data se pun in joc si premii.

Opera si biografia literara vor fi prezentate de lectorul Laurent Duminy (Wallonie-Bruxelles), iar Caroline Boudier (lector francez, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", spatiul francofon) va face cunoscut celor prezenti filmul realizat de Alain Contreau dupa cunoscutul roman a lui Amelie Nothomb, Stupeur et tremblements, turnat in 2003.

Romanul, distins cu Marele Premiu pentru Roman Al Academiei Franceze, va fi prezentat in lectura si interpretarea actorului Octavian Jighirgiu, invitatul permanent al lecturilor incrucisate. Stupeur et tremblements (Uimire si cutremur) a aparut in Romania in anul 2006, la Editura Polirom, in traducerea lui Dragos Bobu.

La finalul evenimentului literar organizat de Centrul Cultural Francez participantii vor lua parte la o tombola, iar castigatorii vor primi carti din seria "Amelia Nothomb" a Polirom, oferite ca premiu de editura ieseana.

 

Articol scris de Simona Filip | Mar, 17/02/2009 - 23:29
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului simonafilip