eveniment
Data: 
27 Nov 2011 - 18:00
Loc: 
Cafeneaua Acaju
stats

Acaju si-a gasit cuvintele

D de la design, F de la fotografie, V de la video, M de la muzica, L de la lectura, J de la… Acaju(!). Cum e cu joaca aceasta cu alfabetul vom afla fara indoiala duminica, 27 noiembrie, de la ora 18:00, momentul ales de Cafeneaua Acaju pentru a-si lansa revista cu acest nume atat de comprimat, J, pretext numai bun pentru a pregati si o mica petrecere.

Cum Acaju probabil stie deja ce ceai sau cafea preferati, a crezut de cuviinta sa treaca si la lucruri mai personale: v-a provocat intai cu Buena Revista Social Club, oferindu-va spatiu cat incape ca sa va desfasurati ideile creative. Ca aveati sa vorbiti despre avioane de hartie, ca aveati sa pictati prajituri cu mure, ca aveati orice altceva de aratat, tot pe voi insiva insemna sa va aduceti in fata. Pe aceleasi lucruri mizeaza si J; mai clar, pe voi.

Proiectul vine astfel de la intelegerea pe care Cafeneaua Acaju a avut-o cu cativa tineri ieseni, dar mai ales cu cuvintele lor, care s-au entuziasmat sa fie colectionate intr-o revista. AltIasi i-a anuntat lansarea inca din august. Planuri au fost multe, la fel si schimbarile: rasfoitul revistei a avut de asteptat ceva vreme, mai ales ca e prima incercare de acest fel a celor de la Acaju, un numar-pilot, o proba pentru toti, dupa cum mi-a explicat amanarile Andreea Ghiban, din postura ei de coordonator.

„Desi nu am bifat tot ce ne-am propus din acest prim numar, lansam revista cu speranta ca in numerele viitoare vom concretiza si restul. E de bine ca nu am pierdut esenta si suntem mandri de ce a iesit. In pagini ai sa citesti despre oamenii pe care poate ii stii, dar nu ii cunosti.”, continua ea.

Ce-i drept, n-a reusit nici revista sa ii cunoasca pe toti, dar a tinut sa domoleasca parerea de rau printr-un concurs care mai nascoceste o sansa de a-i face remarcati. O fotografie care „surprinde esenta Acaju” e suficienta pentru a fi expusi si pentru a primi pe deasupra si un cocktail. Si daca se va intampla ca fotografia pe care tu o vei aduce duminica la lansare sa fie apreciata ca fiind cea mai buna, atunci vei fi una din cele mai bune alegeri pentru postul de fotograf in urmatorul numar al revistei.

Se pare ca nu prea ii scapa nimic de aceasta data cafenelei: pentru a convinge revista ca-i este bine in preajma noastra, Acaju va incerca duminica sa o ademeneasca cu niste bunatati, cu proiectii autohtone si o va intretine si cu muzica live (vor improviza, printre altii, si cei de la Rava). Lipsesc doar prietenii si de aceea cafeneaua s-a gandit la voi.

Una peste alta, am reusit sa-mi furisez putin ochii pe revista si sigur voi vrea sa o am pe noptiera - un continut relaxat, binevoitor, pe o grafica simpatica, desi as fi vrut-o macar cu cateva pagini mai corpolenta – mai ales ca cei din Acaju ne-au facut cadou o pagina ca sa vedem cum ne sta si in varianta tiparita. Pentru inceput ne-am instalat in revista J pret de un articol pentru care ne-am pus in fata unei oglinzi si-am scris despre ce fel de AltIasi ne arata ea; in rest, credem ca exista condei pentru colaborari si in numerele urmatoare.

Revista J va fi distribuita gratuit nu doar in cafenea, dar si in cadrul evenimentelor sociale si cultural din Iasi, asa ca va fi simplu sa fie a voastra. 

Articol scris de Anca Roman | Joi, 24/11/2011 - 13:35
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului anca.roman