eveniment
Data: 
5 Apr 2015 - 19:00
16 Apr 2015 - 19:00
10 May 2015 - 19:00
20 Jun 2015 - 19:00
11 Oct 2015 - 19:00
Loc: 
Ateneul Tatarasi
Bilet: 
15.00
stats
Adresa: 
str. Ion Creanga nr.14

Ursul la Ateneul Tatarasi

Ateneul Tatarasi anunta premiera spectacolului Ursul, farsa intr-un act de A. P. Cehov, in regia lui Cosmin Plesa, duminica, 5 aprilie 2015, de la ora 19.00. Alte reprezentatii vor avea loc pe 16 aprilie, 10 mai, 20 iunie. Update: in stagiunea 2015-2016, spectacolul este programat pentru 11 octombriede la aceeasi ora. 

Sinopsis:

„In piesa lui Cehov, o vaduva, tanara Elena Nicolaevna Popova, care si-a iubit foarte mult barbatul, Nicolai Mihailovici Popov, traieste retrasa si adanc atasata de amintirea sotului ei. Servitorul ei credincios, Luka, incearca in fel si chip sa o readuca la „viata” dar, aparent, fara nicio speranta.

In acest context al zilelor care nu se mai termina si care curg lin spre nicaieri, doar cu pomenirea celui mort si a personalitatii lui, apare acel ceva, „accidentul dramatic”, in persoana tanarului mosier Smirnov si intreg Universul se schimba! Evident, cu pasiune, cu nerv, cu lacrimi, cu tipete, cu amenintari, cu baute, chiar cu un duel, si in final, fara victime ba chiar cu happy-end, femeia prinde din nou viata in bratele larg deschise ale lui Grigori Stepanovici Smirnov.

O nuvela scurta, dramatica foarte, cu o excelenta rasturnare de situatie, specifica geniului Cehovian in care realul din viata de cotidian, transfigurat, prinde contur scenic si, prin forta creatoare a marelui dramaturg, incomparabil, cum avea sa-l numeasca insusi Tolstoi, devine pilda de creatie scenica si naste ceea ce avea sa se numeasca Realism Psihologic.

Sigur ca si Stanislavski pune umarul la aceasta devenire ca stil al farmecului vietii trecut din realismul cotidian in realismul psihologic al vietii scenice.

Cat e adevar si cat e minciuna, cat e simulare si cat e prefacatorie, cat e autentic si cat e adevarat, stiu doar autorul, Stanislavski si liberi suntem si noi sa stim.” (Cosmin Plesa, regizor)

Din distributie fac parte: Laura Bilic (Elena Ivanovna Popova), Dumitru Florescu (Grigori Stepanovici Smirnov), Andrei Ciobanu (Luka).

Pretul unui bilet intreg este 15 lei, iar pentru elevi, studenti, pensionari, someri: 10 lei.

Articol scris de Comunicat de presa | Vin, 03/04/2015 - 23:51
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa