articol
stats

Teatrul National Vasile Alecsandri premiat in Ucraina

Odata cu vremea frumoasa se pare ca au venit si vestile bune. Acestea au fost aduse la Iasi de catre reprezentanti ai scenei Teatrului National"Vasile Alecsandri". In perioada 21-27 mai 2011, Ucraina a dat startul festvalurilor de teatru, prilej cu care actorii ieseni au fost din nou premiati.

In regia lui Ion Sapdaru, spectacolul Falstaff Show a imbinat intr-o nota eleganta scene din operele lui William Shakespeare: Henric al IV-lea, Henric al V-lea si Nevestele vesele din Windsor cu improvizatiile actoricesti. In spirit de invingator, teatrului iesean i-a fost elogiata si premiata  punerea in scena in cadrul Festivalului Melpomena Tavrity, de la Kherson a spectacolului Falstaff Show, luand distinctia pentru cel mai bun spectacol de comedie.

De asemenea, actorul Daniel Busuioc a luat premiu pentru "Cel mai bun actor". In urma festivitatii de premiere, acesta a declarat: "Am fost foarte bine primiţi de public, cele trei festivaluri desfasuranndu-se in orase mari, universitare, dar critica din spatiul estic ne-a fost favorabila”.

Cum nici o opera nu apartine in intregime actului actoricesc, ei bine, juriul Festivalului The Classics Day, care a avut loc la Dneprodezrjhinsk, a oferit premiul pentru "Cea mai buna regie" regizorului si actorului Ion Sapdaru: "Salile au fost arhipline. Teatrul romanesc este apreciat in Ucraina, chiar avand o concurenta puternica. A fost fulminant". The Stage of Humanity este numele celui de-al treilea festival, care a avut loc la Cherkassy si la care au participat actorii: Radu Ghilas, Horia Verives,Diana Chirilă, Catinca Tudose, Irina Răduţu Codreanu, Constantin Puşcaşu, Octavian Jighirgiu, Gelu Zaharia, Silvia Popa, Constantin Avădanei, Emil Coşeru şi Toma Moraru.

Felicitari si mult spor in activitatea pe care o desfasurati!

Articol scris de Mihaela Axinte | Sam, 04/06/2011 - 16:14
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului mihaela.axinte

Comentarii

O piesa foarte buna, sa comprimi 3 in 1 in 2 ore si sa spui tot, e intr-adevar o arta!