eveniment
Data: 
9 May 2015 - 19:00
31 May 2015 - 19:00
11 Jun 2015 - 19:00
Loc: 
Ateneul Tatarasi
Bilet: 
20.00
stats
Adresa: 
Str. Ion Creanga, nr. 14

Steaua fara nume de Mihail Sebastian

Ateneul Tatarasi invita publicul simbata, 9 mai 2015, de la ora 19.00, la premiera spectacolului de teatru „Steaua fara nume”, de Mihail Sebastian, in regia si adaptarea scenica a lui Andrei Ciobanu. In rolurile principale ii veti regasi pe actorii Bogdan Matei, Cezara Fantu, Cristian Gheorghiu si Ana Hegyi (lista completa a distributiei este la sfirsitul articolului). Pretul unui bilet este de 20 lei, iar pentru elevi, studenti, pensionari si someri este de 15 lei. Update: alte reprezentatii sunt programate pentru 31 mai si 11 iunie, de la aceeasi ora. 

Despre piesa lui Mihail Sebastian, regizorul Andrei Ciobanu spune ca Steaua fara nume e o savuroasa comedie romantica plina de emotie, sensibilitate, lirism, empatie si nu in ultimul rind, umor. Actiunea se desfasoara in perioada dintre cele doua Razboaie Mondiale, un timp plin de bonomia si parfumul specifice epocii. O gara dintr-un tirg cenusiu de provincie - acesta este locul, aparent banal, in care se intilnesc cele doua personaje: timidul si visatorul profesor Miroiu si Mona, o fata frumoasa captiva a confortului lejer obtinut. Dar ce se va intimpla in noaptea speciala care va urma va schimba pentru totdeauna destinul celor doi. Barbatul, care isi imagina o lume de o frumusete infinita, isi vede materializat visul, iar femeia fara nicio adevarata pasiune, prinsa intr-o lume a bogatiei materiale, se descopera, in sfirsit, pe sine. Se va indragosti Mona? S-ar putea. Se va (re)descoperi Mona? Cu sigurata. Dar dimineata va disipa magia noptii si va aduce un personaj-cheie. Aparitia lui Grig va obliga personajul central al piesei sa penduleze intre tentatia visului si cea a luxului. Ce decizie va lua Mona ?! Steaua fara nume, un spectacol in care comedia se impleteste cu drama, v-il recomand cu caldura tuturor celor care vreti sa visati si sa evadati din cotidian!”.

Andrei Ciobanu este actor si regizor de teatru. S-a nascut la Iasi in 1983 si absolvit sectia actorie a Universitatii de Arte „George Enescu”din Iasi in 2006. De asemenea, are un masterat in artele spectacolului si un doctorat obtinut in cadrul aceleiasi universitati. Acesta si-a manifestat de multe ori preferinta pentru texte clasice, pe care le-a adaptat intr-o maniera relaxatanta si umoristica potrivita pentru publicul de toate virstele, printre piesele regizate de el numarindu-se Hangita dupa Carlo Goldoni, Casatorie in doi si 1+1=3, toate avind reprezentatii in cadrul Ateneului Tatarasi, unde, de ceva timp, a devenit un membru tot mai activ al acestei institutii. Ca actor, a avut numeroase roluri importante (printre care Dorante din Jocul dragostei si al intamplarii de Marivaux, Arlecchino din Fata cinstita de Carlo Goldoni, Unchiul din Fast Forward. Now Rewind, Sebastian Melmoth din Face2Face dupa un text de Jonas Gardell si altele), ajungind sa joace pe scena Teatrului „Victor Ion Popa” din Barlad, iar in Iasi pe scena Ateneului Tatarasi, la Teatrul Luceafarul samd.

Din distibutie fac parte Bogdan Matei (interpretind rolul lui Marin Miroiu), Cezara Fantu (Mona), Cristian Gheorghiu (Radu Udrea), Ana Hegyi (Domnisoara Cucu), Genovel Alexa (Grig), Ionut Ginju (seful de gara), Dragos Stan (Ichim) si Alexandra Gitlan (eleva). Restul echipei care a lucrat la aceasta piesa este completata de Catalin Tirziu (scenografie), Dan Spinu (compozitie muzicala), Lucian Turcanu (light design) si Liviu Chirica (fotograf).

Piesa dureaza 2 ore, fara pauza. Pretul unui bilet este de 20 lei, iar pentru elevi, studenti, pensionari si someri este de 15 lei. Biletele pot fi achizitionate de la casierie in intervalul 08.00- 16.00, de luni pana vineri, sau cu o ora inainte de eveniment.

Spectacolul este produs cu sprijinul Business Division Group partener Orange si Top Ice.

Articol scris de Comunicat de presa | Mar, 05/05/2015 - 18:58
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului comunicat de presa