eveniment
Data: 
30 May 2009 - 22:00 - 31 May 2009 - 00:00
Loc: 
Sala Teatrului Cub
Bilet: 
18.00
stats

Sotul Akulinei, de la Botosani la Iasi

Sambata, 30 mai, la ora 19.00, Sala Cub a Teatrului National "Vasile Alecsandri" va fi gazda spectacolului Sotul Akulinei, spectacol in regia georgianului Andro Enukidze, dupa un fragment al lui F. Dostoievski din Amintiri din casa mortii, miscarea scenica fiind semnata de Victoria Bucun.

Piesa de teatru jucata de actorii Teatrului botosanean "Mihai Eminescu" e o poveste despre dragoste, onoare si sacrificiu, ce o are in prim plan pe Akulina o tanara ajunsa la varsta maritisului, despre care lumea din sat crede ca ar fi pacatuit cu un fost iubit.

Regizorul Andro Enukidze marturisea inaintea premierei de la Botosani ca povestea acestui spectacol poate fi cu usurinta una contemporana, povestita de un scriitor al zilelor noastre, deoarece ceea ce prezinta - un simplu cetatean rus - este un subiect actual ce surprinde esentialul tainelor vietii. "Mi-am indreptat atentia catre Dostoievski, un scriitor care nu are nici o legatura cu politica, pentru a trage un semnal de alarma asupra culturii rusesti", mai adauga acesta.

Spectacolul este unul bine primit de critici, Oltita Cantec declarand ca: "Sotul Akulinei e un lucru facut cu temeinicie. Echipa botosaneana e ambitioasa, si bine face, e in alerta estetica, cauta noi provocari".

Bilete se gasesc la Agentia Teatrala a TNI la un pret de 18 lei. Pentru elevi, studenti sau pensionari pretul redus este de 12 lei.

Vizionare placuta!

surse: Teatrul National "Vasile Alecsandri" si Teatrul "Mihai Eminescu" .

Articol scris de Nicoleta Scutaru | Joi, 28/05/2009 - 09:29
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului nicoleta

Comentarii

Poate sa imi explice cineva mai in amanunt unde se gasesc biletele? Multumesc!
Alex, am sa incerc tot eu sa-ti explic unde e Agentia Teatrala. Pornesc de la presupunerea ca stii acel Cub de pe b-dul Stefan cel Mare. Imediat dupa el e un sediu al BCR; daca ai sa te uiti in partea stanga lui, vei vedea cumva pitita pe acolo si Agentia de bilete a TNI. Sunt afise ale spectacolelor lipite pe geam, asta ar trebui sa-ti atraga atentia. Daca ai nevoie si de alte detalii, te rog sa-mi spui :)
Ok. Nu aveam niciun reper, din aceasta cauza am intrebat. Ma descurc de aici. Multumesc.
supertare piesa pentru cei carora le place stilul rusesc