eveniment
Data: 
1 Nov 2010 - 21:00 - 23:00
Loc: 
Casa de Cultura a Studentilor
Bilet: 
50.00
stats

Maia Morgenstern revine la Iasi cu Tangou Final

Iesenii iubitori de teatru au ocazia sa o (re)vada luni, 1 noiembrie, de la ora 19.00, pe Maia Morgenstern jucand alaturi de fiul ei, Tudor Aaron Istodor, intr-o productie de exceptie a Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti.

Cunoscuta actrita revine la Iasi cu piesa de teatru Tangou final, o drama apartinand autorului argentinian Mario Diament, montata de Moshe Yassur, regizor nascut la Iasi in 1934, dar care in 1970 s-a stabilit in SUA, unde a pus in scena nenumarate spectacole. Scenografia ii apartine lui Constantin Ciubotariu, iar muzica lui Mircea Kiraly.

Piesa are la baza povestea unei mari actrite care se confrunta, intr-un moment de adevar, cu umbrele si luminile propriei existente. Maia Morgenstern joaca rolul unei foste stele de cinema, Valeria Duran, care s-a retras subit, in plina glorie, si s-a inchis inexplicabil intr-o camera de hotel. Timp de 20 de ani nu a scos vreo vorba, invaluindu-si viata in mister.
Tudor Istodor este Diego Goldstein, un reporter care o convinge pe actrita sa-i acorde un interviu. Este, mai intai, intimidat de personalitatea puternica a divei; treptat, pe masura ce isi declara admiratia fata de rolurile ei, care l-au facut sa viseze, jurnalistul ii castiga increderea si reuseste sa patrunda, cu reportofonul deschis, dincolo de zidurile care protejeaza amintirile traumatizante ale actritei.

Tangou final se va juca pe scena Casei de Cultura a Studentilor din Iasi luni, 1 noiembrie, incepand de la ora 19.00. Biletele costa 40 si 50 de lei, in functie de categoria locului, si pot fi achizitionate de la casieria CCS.

Vizionare placuta!

 

Articol scris de Nicoleta Scutaru | Mie, 27/10/2010 - 11:09
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului nicoleta