eveniment
Data: 
30 Oct 2011 - 20:00 - 22:00
Loc: 
Bloc Productie Radio Iasi
stats
Adresa: 
Str. Lascar Catargi 44

Maia Morgenstern este "O femeie singura"

La aniversarea celor 70 de ani de existenta, Radio Iasi aduce pe scena ieseana un „one woman show” cu Maia Morgenstern, in regia lui Marcel Stanciucu. Piesa se va juca duminica, 30 octombrie, de la ora 20:00, in Bloc Productie Radio Iasi.

Maia Morgenstern va deveni pe scena Maria, gospodina tipica din clasa mijlocie, care nu are alte preocupari decat cresterea copiilor si ingrijirea gospodariei. Rutina din viata Mariei inceteaza in momentul in care se infiripa o idila cu un tanar. Lucrurile iau o intorsatura si mai dramatica atunci cand sotul ii surprinde pe cei doi amanti, iar Maria are o tentativa nereusita de suicid, in urma careia este interanta intr-un ospiciu. Actrita Maia Morgenstern va da viata avalansei de sentimente ale Mariei, care traieste „drama unei femei devastate, singuara, violentata de un sot gelos si agresiv, putin imatura, putin «ratacita», cu sclipiri de umor”, dupa cum sustin realizatorii.

Marcel Stanciucu este un regizor suedez de origine romana care, dupa ce si-a incheiat studiile la Scoala de teatru de la Londra in 2007, a fondat compania „Un teatru ca toate celelalte”. Cu aceasta companie a semnat regia si la doua spectacole de opera, Telefonul si Ursul, iar in prezent colaboreaza cu Opera Romana pentru un spectacol dupa opera lui Claude Debussy. Scenariul piesei O femeie singura poarta semnatura a doi cunoscuti dramaturgi, Franca Rame si Dario Fo. Dario Fo este laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 1997.

Maia Morgenstern, cunoscuta actrita de teatru si film, este absolventa a Academiei de teatru si film de la Bucuresti. Publicul si-o aminteste cel mai bine in rolurile notabile din Balanta, Cel mai iubit dintre pamanteni si Patimile lui Hristos, in regia lui Mel Gibson. Dintre ultimele roluri de pe scena teatrului, apreciate atat de public, cat si de critici, sunt Lola Lola din Ingerul albastru (der Blaue Engel) sau Kathleen Hogan din Park Your Car in Harvard Yard.

Intrarea se face pe baza de invitatie si se poate lua oricand de la sediul Radio Iasi.

Articol scris de Irina Theodoru | Joi, 27/10/2011 - 22:03
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului irina