eveniment
Data: 
13 Feb 2015 - 19:00
13 Feb 2015 - 21:15
14 Mar 2015 - 19:00
Loc: 
Teatru FIX
Bilet: 
20.00
stats
Adresa: 
Cuza voda nr 10, subsol, Iasi
Telefon: 
0724.921.212

Inaintea erei noastre. Jurnal de bord

Vineri 13 februarie, la singurul teatru independent din Iasi, Teatru FIX, va avea loc premiera spectacolului INAINTEA EREI NOASTRE, o productie a platformei culturale Frilensar, in colaborare cu Trupa de teatru IDIOT. Spectacolul va avea doua reprezentatii, una de la ora 19:00, iar cealalta incepand cu ora 21:15. Update: o noua reprezentatie este programata pentru 14 martie, de la ora 19:00.

Sapoul de mai sus e singurul paragraf din acest material care are de a face cu un material jurnalistic. In continuare nu stiu exact ce urmeaza. Scriu in tren, in timp ce ma indrept spre casa/acasa. Tocmai am terminat repetitia la INAINTEA, cu George Cocos, Ioana Corban, Tibi Enache, Ovidiu Ivan (fratele cel mare), Codrin Danila si "Emil" Andrei Emilian. Nu pot sa scriu o avancronica la rece, impartiala, chiar daca de-a lungul timpului am incercat sa mai fac asta. E teatru independent si-n asta putem cu totii suflet, nu-l facem doar ca sa fie facut, ci incercam sa-l facem sa conteze. Si e asa de fain, pe bune, sa mergi la repetitii si sa-i vezi pe oamenii astia talentati cum se preocupa de piesa, cum incearca sa-si faca treaba bine, cum nu vor sa-si fure propria caciula.

INAINTEA EREI NOASTRE e si astazi de multe ori, iar noi ne-am jucat cu starea asta. Ne-am adus aminte de copilarie, de scoala, de cartilele alea vechi de mate, romana sau istorie, de creta sau de cerneala de pe maneca camasii. Ne-am adus aminte de satul romanesc uitat de lume, de profesorii cu mentalitate comunista, de nea Nicu, de sifoanele de sticla si de lancezeala tranzitiei. Si-am incercat sa renuntam pentru o clipa la “hatereala”, sa intelegem de ce s-a intamplat asa si de ce “noi”. Am incercat sa fim naivi… Nu stiu ce ne-a iesit, iar sentimentul asta il am mereu dupa ce termin repetitiile la un spectacol independent. E probabil pentru ca ne implicam total si nu ne mai putem proiecta inafara spectacolului.

Iasul are o stare buna, vorbind de independenta culturala. Sunt oameni pasionati si isteti care fac treaba asta cu placere. Si nu vorbesc doar de actori sau de oameni din teatru. Sunt oameni carora le pasa. Iar Teatru FIX e un loc unde poti sa-i intalnesti. In orice zi treci pe la FIX e imposibil sa nu gasesti un om cu care ai putea colabora in orice moment, un om care vrea sa lucreze, un om pe care te poti baza. Trebuie doar sa vrei. Si ma bucur ca Frilensar creste usor, usor si colaboreaza cu unii din ei.

Cam asta a fost cu pseudo-avancronica. Am incercat totusi sa nu fiu prea sentimental si-am renuntat pe parcurs la metafore si exagerari. Sau cel putin am incercat. Nu ramane decat sa ne vedeti, asta daca v-am convins (avem si teaser). La ora la care scriu, nu mai erau foarte multe locuri libere, dar puteti incerca la 0724.921.212 ( Teatru FIX). 

P.S: 1.Baietii de la IDIOT chiar sunt tari!

2. Multumim Andrei CZC Cozlac!

Articol scris de Daniel Chirila | Mie, 11/02/2015 - 23:22
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului daniel.chirila