articol
stats

Iasiul participa la Gala Star

Gala STAR sau Festivalul International al Recitalurilor Dramatice este un festival-concurs, organizat de Teatrul Municipal "Bacovia" din Bacau și de Primaria Municipiului Bacau, jurizat atat la nivel national, cat si international. Anul acesta, intre 24 si 28 aprilie va avea loc cea de-a X-a editie. Orice forma de spectacol este acceptata in concurs, cu mentiunea ca festivalul tinteste artisti cu posibilitati de expresie aparte, intr-una dintre ariile: teatru-dans, teatru de pantomima, teatru fizic, one-person show-uri, chiar si teatru de animatie.

Printre recitalurile care au trecut de etapa de selectie, o regasim pe Ada Lupu din Iasi cu spectacolul ”De ce”, dupa romanul-poem de Aglaja Veteranyi, regia: Dumitriana Condurache. Vor mai participa Ingrid Robu cu ”Fetita soldat” de Mihaela Michailov, regia: Adrian Tamas de la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, Isabela Neamtu cu ”Laughing wild”, monolog din spectacolul ”LSD Theatre Show”, regia: Horia Suru (Bucuresti), Adrian Loghin cu ”I.O.N.A”, adaptare dupa Marin Sorescu, regia: Danni Ionescu (Bucuresti), Dana Maria Marineci cu ”XXE-uri”, adaptare dupa Alina Nelega, regia: Irina Craita Mandra (Bucuresti), Kocsardi Levente cu ”Arta partului sau Conferinta daliniana a contelui De La Trompette”, Adaptare dupa ”Jurnalul unui geniu” de S. Dali, regia: Kocsardi Levente (Timisoara), Matei Chioariu cu ”Seeking wild”, monolog din ”LSD Theatre Show”, regia: Horia Suru (Bucuresti), George Ciolpan cu ”Pasarea in vazduh”, un recital de pantomima autoregizat (Brasov) si pe Baczo Tunde cu ”7/7”, un spectacol de teatru-dans, autoregizat, Teatrul Maghiar de Stat din Timisoara.

In total, noua interventii pe text clasic sau contemporan, dramaturgie romaneasca sau dramatizare inedita (”Jurnalul unui geniu”, fragmentul final intitulat ”Tratat despre parturi”), adaptari, unele cu accent pe latura coregrafica ori de miscare scenica, altele scotand in evidenta calitatile performerului, productii independente sau provenind de la teatre recunoscute in tara si strainatate.

Pana aici, juriul a fost asistat de Carmen Stanciu (UNATC), Dan Marius Zarafescu (director artistic la Teatrul Nottara), Adrian Gazdaru (directorul Teatrului Excelsior, Bucuresti). Premiile puse in joc sunt extrem de ofertante: Marele Premiu si Trofeul Galei STAR; premiile pentru cel mai bun one-man, respectiv one-woman show; premii onorifice, oferite de un juriu format din elevi de liceu (Premiul ”Stefan Iordache”) si de un altul (Premiul ”Dinu Apetrei”) alcatuit din actorii Teatrului Municipal "Bacovia".

Programul editiei a X-a a Galei Star poate fi consultat AICI

Articol scris de Dana Tabrea | Joi, 09/04/2015 - 13:21
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului dana.tabrea