eveniment
Data: 
4 Oct 2009 - 13:00 - 9 Oct 2009 - 03:00
Loc: 
Teatrul Luceafarul
Bilet: 
5.00
stats
Adresa: 
str. Grigore Ureche nr. 5

Festivalul International de Teatru pentru Copii si Tineret la cea de-a doua editie

Mentionam intr-un articol din septembrie ca Teatrul Luceafarul ne pregateste ceva si urma sa va povestesc mai multe despre eveniment, mai exact despre cea de-a doua editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii si Tineret (FITCT) care se va desfasura la Iasi in perioada 4-9 octombrie.

Despre festival Ioan Holban, directorul Teatrului pentru Copii si Tineret "Luceafarul" declara intr-o conferinta de presa ca "este mai special, in al carui program am inclus spectacole si pentru copii, si pentru tineret, respectand titulatura teatrului nostru". Astfel, vom avea parte de spectacole pentru copii, spectacole adresate in mod special tinerilor, dar si multe alte piese de teatru pentru orice varsta, jucate de trupe de teatru din Canada, Germania, Franta, Italia, Brazilia, Chile, Ucraina si Romania, cu povesti din zone geografice si culturale extrem de diferite, prezentate cu mijloace de expresie dintre cele mai variate, cu papusi clasice ori lasere.

Deschiderea oficiala a avut loc duminica, la ora 11.00, dupa ce a fost vizionata premiera spectacolului, "Albinuta", dupa Grigore Vieru. 

Festivalul continua pana vineri, in fiecare zi publicul iesean avand posibilitatea de a alege din 3 piese programate pentru orele 10.00, 11.00 si 17.00. Oltita Cintec, in dubla sa calitate de director artistic al teatrului gazda si selectioner al FITCT recunoaste ca ii este greu sa recomande un spectacol anume, fiecare dintre ele fiind special. "Ne straduim sa fie o editie macar la fel de buna ca aceea de anul trecut, cand salile au fost pline pana la refuz".

Astazi, 5 octombrie, puteti alege intre spectacolele: "1, 2, 3... Circ!" jucat la Avignon, in sectiunea Off si apartinand Teatrului Municipal pentru Copii si Tineret "MIHAI POPESCU" Targoviste, regia Radu Dinulescu, "Danila Prepeleac" al Teatrului de Papusi "PUCK" Cluj Napoca, realizat dupa o poveste de Ion Creanga, scenariu, regia si ilustratia muzicala fiind semnate de Traian Savinescu, si de la ora 17.00 "Castelul din Carpati" al Teatrului de Papusi "Gulliver" Galati, dupa Jules Verne, in regia lui Bogdan Dragulescu.

Programul festivalului continua astfel:

Marti, 6 octombrie

- de la ora 10.00 si 11.00, sala mica, Papier Theatre Troyes (Franta) prezinta "Un Robinson", dupa Daniel Defoe, un spectacol de si cu Alain Lecucq, montat la Iasi cu ajutorul Centrului Cultual Francez Iasi. Alain Lecucq este unul dintre liderii europeni ai teatrului de hîrtie, el fiind cel care a revitalizat aceasta tehnica in spectacole care au facut înconjurul lumii.

- de la ora 17.00, sala mare, compania BODECKER&NEANDER Berlin, Germania, vine cu spectacolul de pantomima "Silence!", adus cu sprijinul Goethe Zentrum Iasi. Piesa ii are ca protagonisti pe Mimii Alexander Neander si Wolfram von Bodecker, formati la Scoala Marcel Marceau, in trupa caruia au si activat.

Miercuri, 7 octombrie

- ora 10.00, sala mica, Serez de Luz Teatro Sao Paolo (Brazil) prezinta "Acrobatul", in regia lui Nani Colombaioni, unul dintre cei mai buni clovni, consultantul lui Fellini pentru filmele "La Strada" si "Clovnii"

- ora 11.00, sala mare, Teatrul Academic Regional de Papusi "RIVNE UCRAINA", prezinta "Cantecul Padurii", de Lesya Ukrainka, in regia lui Oleksandr Inozemtsev

- ora 17.00, sala mare, Teatrul "Ariel" Targu Mures, ofera publicului iesean spectacolul "Animale de hartie", de Rajiv Joseph, in regia lui Gavril Cadariu. Un spectacol pentru tinerii de peste 18 ani.

Joi, 8 octombrie

- ora 10.00, sala mica, Teatrul "Luceafarul" cu "Albinuta"

- ora 11.00, sala mare, Teatrul pentru Copii si Tineret "GONG" Sibiu, prezinta "Visul unei nopti de vara", dupa Shakespeare, in regia lui Bogdan Dragulescu.

- ora 17.00, sala mare, Serez de Luz Teatro Sao Paolo (Brazilia) prezinta "Pipistrello", in regia lui Nani Colombaioni.

Vineri, 9 octombrie

- ora 10.00, sala mica, I Buratini dei Ferrari Parma (Italia) propune spectacolul "Morgana", de Daniel Ferrari, in regia lui Giordano Ferrari.

- ora 11.00, sala mare, La Negra Teatro Santiago prezinta "Mici povesti despre pamant, cer si mare", dupa Maria Jose Ferrada, in regia lui Alexis Espinoza.

- ora 17.00, sala mare, Teatrul "Luceafarul" prezinta "Aventurile baronului Munchhausen"

Biletele pot fi procurate de la Teatrul "Luceafarul". Pretul unui bilet la spectacolele din Sala mare este de 5 lei, iar la Sala mica, pretul biletului este de 4 lei.

Festivalul este organizat de Teatrul pentru Copii si Tineret "Luceafarul" in colaborare cu Primaria Iasi si Consiliul Judetean Iasi, dar si in parteneriat cu Centrul Cultural German si Centrul Cultural Francez.

surse: Teatrul Luceafarul si Evenimentul.ro

 

 

Articol scris de Nicoleta Scutaru | Lun, 05/10/2009 - 10:26
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului nicoleta