eveniment
Data: 
18 Dec 2008 - 20:00
Loc: 
Dublin Pub
stats
Adresa: 
Vasile Conta nr.30
Telefon: 
0332 418 154

Festivalul de Teatru Neconventional ArtForumFest

In perioada 18 - 21 decembrie 2008, in club Dublin Pub - Casa de Cultura a Studentilor Iasi, are loc prima editie a Festivalului de Teatru Neconventional ArtForumFest. In acest timp, se pot urmari 9 spectacole premiate la festivaluri nationale si internationale, care se bucura de aprecieri critice deosebite.

„Festivalul de Teatru Neconventional ArtForumFest intentioneaza sa dezvolte si sa disemineze in spatiul cultural iesean o platforma de dialog si afirmare a productiilor artistice inedite, legate de formele neconventionale ale teatrului contemporan: teatru de club, teatru - instalatie, teatru - dans, teatru - forum, teatru - simbol, teatru - imagine, teatru de strada, teatru gestual, pantomima, teatru cu obiecte.


Festivalul de Teatru Neconventional "ArtForumFest" se individualizeaza prin faptul ca selectia spectacolelor participante se face pe baza formulelor tematice si a unor criterii programatic instituite: nonconformismul, modernitatea, deschiderea spre varii forme spectaculare.


Prima editie a Festivalului de Teatru Neconventional ArtForumFest este dedicata teatrului de club, care in ultimii ani a cunoscut un urias succes in randul publicului dornic sa asiste la un alt tip de spectacol, intr-un ambient relaxant, asociind evenimentul cultural cu clubbingul. Companii teatrale independente, dar si de repertoriu din tara vor prezenta iesenilor modalitati noi de creatie, care experimenteaza variante inedite de expresie teatrala, urmarind adecvarea actului de creatie artistica la conditia omului contemporan, la problematica moderna, precum si reconsiderarea gestului artistic din perspectiva unei lumi in reconstructie."
(coordonator proiect - Carmen Gradeanu, coordonator artistic - Oltita Cantec, critic de teatru).
Festivalul de Teatru Neconventional ArtForumFest reprezinta o oferta culturala inedita, realizata de Compania FaPt - Fabrica de Arta si Productie Teatrala si Primaria Municipiului Iasi, in cadrul Programului Iasi 600, co - producatori: Media Show Management si AWA Records.

Programul festivalului

JOI, 18 decembrie
orele 18 - FUCK YOU EU.RO.PA! de Nicoleta Esinencu - Teatrul "Sica Alexandrescu", Brasov
orele 20 - OASE PENTRU OTTO de Lia Bugnar -Teatrul "Luceafarul", Iasi

VINERI, 19 decembrie
orele 18 - L-V: 9-16 dupa Rodrigo Garcia -Teatrul Luni de la Green Hours, Bucuresti
orele 20 - POVESTEA POVESTILOR dupa Ion Creanga, George Calinescu, Mircea Nedeleciu si Luca Pitu -Teatrul Tandem, Piatra Neamt

SAMBATA, 20 decembrie
orele 17 - TANAR, CAUT JOB dupa Adrian Sandu -Teatrul Demo, Compania FaPt, Iasi
orele 18 - GUNOIERUL de Cornel Mimi Branescu -Teatrul Ararat, Baia Mare
orele 20 - CALATORIA dupa Richard Bach -Teatrul Undercloud, Bucuresti

DUMINICA, 21 decembrie
orele 18 - STATEAM INTINSI PE PAT de Daniil Harms -Teatru de garaj si curte - Compania Aualeu, Timisoara
orele 20 - JUST PUSH PLAY, spectacol de improvizatie .

Vizionare placuta!
Sursa: Comunicat de presa

 

Articol scris de Livia-Maria Atomei

Articol scris de Alexandru Andronic | Joi, 18/12/2008 - 17:45
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului admin

Comentarii

Am mers duminica, in ultima zi a evenimentului la ora 18:00 si am vazut "Stateam intinsi pe pat". Mi-a placut, a fost interesanta ideea piesei. Totusi la un moment dat, tipul a ajuns sa cante la trompeta, parte care a fost total neinteresanta si pe care nu am inteles-o. Un alt lucru care nu mi-a placut, insa nu din piesa ci legat de evenimentul in sine a fost faptul ca pe afis nu scrie nimic de bilet si de pretul acestuia. Daca plecam de acasa fara vreoun ban ce faceam? Mergeam degeaba pana la Dublin Pub? In rest a fost ok. Au fost multi oameni, unii au stat chiar si in picioare, eu din fericire am gasit loc la o masa :D. Actorii si-au facut bine treaba pentru o piesa de teatru intr-o locatie neconventionala a iesit chiar bine. Multumesc pt faptul ca ati scris despre eveniment, ca eu de aici de pe AlIasi am aflat de el.
Vasile, ne bucuram ca ai mers la piesa si ca AltIasi a fost sursa de informare pentru tine. Noi o sa te tinem la curent in continuare in legatura cu evenimentele culturale din Iasi, asa ca ramai pe-aproape :)