eveniment
Data: 
23 May 2013 - 12:00
23 May 2013 - 18:00
23 May 2013 - 20:00
Loc: 
Gradina Palas / Teatru FIX
stats
Adresa: 
Str. Palat nr. 2 / Str. Cuza Voda nr. 10 (vis-a-vis de Posta Romana)

De 3 ori teatru

In cadrul celei de-a IV-a editie a “Saptamanii Turismului la Iasi” – eveniment organizat de echipa internilor de la Icar Tours in perioada 17-26 mai –, ziua de joi, 23 mai, este dedicata teatrului. Mai exact, De 3 ori teatru, pentru toate varstele si gusturile: teatru de papusi si recitaluri individuale ale studentilor de la Universitatea de Arte “George Enescu”, si un one-man-show sustinut de Catalin Stefan Mindru. Locatiile alese pentru cele trei reprezentatii sunt Gradina Palas si Teatru FIX, iar intrarea este libera la toate spectacolele.

Program:

De la ora 12:00, in Gradina Palas, “Norocul omului” – poveste populara romaneasca, spectacol de teatru de papusi cu durata de 40 de minute.

Din distributie, studentii anului II ai sectiei Papusi-marionete coordonati de conf.univ.dr. Aurelian Balaita, Universitatea de Arte “George Enescu”.

“Norocul omului” este o poveste populara cu talc, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari. Spectacolul prezinta povestea unui om lenes, care astepta sa primeasca totul de-a gata, fara a munci  nici macar o zi. Astfel, el porneste in calatoria vietii, in cautarea Zanei Ursitoare. Pe drum se intaneste cu un lup, cu o vita-de-vie vorbitoare si un peste, toti cerandu-i ajutorul. De la intamplarile pe care le pateste personajul nostru din poveste a ramas si vorba: “Cine asteapta mura in gura nu ajunge zile bune, caci norocul e asa cum si-l face omul”. Povestea are o morala bine conturata, care cu siguranta va fi pe intelesul copiilor si ii va pune pe ganduri pe cei mari.

Piesa este recomandata copiilor cu varsta cuprinsa intre 4- 8 ani.

Incepand cu ora 18:00, tot in Gradina Palas, spectacolul “Niste vieti”.

Doru Ioan Calin, Madalina Munteanu si Radu Vasiliu, studenti in anul III, Sectia Actorie, Universitatea de Arte “George Enescu”, vor sustine 50 de minute de recitaluri individuale dupa: I. L. Caragiale, August Strindberg si A. P.Cehov.

Coordonatori: conf.univ.dr. Octavian Jighirgiu, asist.univ.drd. Laura Bilic, lect.univ.dr. Doru Aftanasiu.

La cele doua spectacole din Gradina Palas sunt disponibile 20 respectiv 25 de locuri pe scaune.

De la ora 20:00, la Teatru FIX , Cyrano de Bergerac, poate..., un one-man-show cu Catalin Stefan Mindru, in regia lui Adrian Iclenzan.

Descris ca fiind “o comedie activa, interactiva… o poveste mai mult comica decat tragica”, spectacolul “Cyrano de Bergerac, poate…”, este construit pe povestea actorului Albu din “Larry Thompson sau tragedia unei tinereti” de Dusan Kovacevic, text care are cea mai mare pondere in spectacol, in acesta find inserate monoloage din “Sexul femeii ca un camp de lupta in Bosnia” de Matei Visniec, “Ursul” si “Cantec de lebada” de A.P. Cehov, “Regele Lear” de William Shakespeare si “Cyrano de Bergerac” de Edmond Rostand.

La acest spectacol sunt disponibile 80 de locuri pe scaune.

Articol scris de Maria Elena Campean | Dum, 19/05/2013 - 23:12
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului maria