eveniment
Data: 
23 May 2012 - 20:00
Loc: 
Institutul Francez Iasi
stats
Adresa: 
B-dul Carol I, nr 26

Cui i-e frica de profa de mate

Miercurea aceasta (23 mai), vom afla Cui i-e frica de profa de mate la Institutul Francez din Iasi, de la ora 20:00, prin replicile unui spectacol de Ion Sapdaru dupa o idee de L. Razumovskaia. Sub un alt titlu si cu o distributie putin schimbata, spectacolul a avut premiera in aprilie anul trecut la Ateneul Tatarasi.

Petronela Grigorescu, actrita a Teatrului National “Vasile Alecsandri” Iasi este - atunci ca si acum -, Profa’ de mate, iar elevii sunt interpretati de studentii Universitatii de Arte “George Enescu” Claudia Chiras, Daniel Chirila, Radu Vasiliu si Andrei Sava.

Despre spectacol, Ion Sapdaru spune ca este o poveste trista despre conflictul intre generatii in care nu exista reconciliere. O drama a unei generatii care a fost nevoita sa sara din mers intr-un tren necunoscut si alta drama a primei generatii nascuta despre revolutie, copii care au fost nevoiti sa creasca fara parintii plecati in strainatate la munca sau ai caror parinti au devenit bogati chiar sub ochii lor.

Intr-o seara, dupa ultimul examen de bacalaureat, trei baieti si o fata vin la doamna de matematica sa-i ceara cheia de la seiful cu lucrarile gresite la examen, pentru a le schimba cu altele corecte.

Din momentul acesta si pana la sfarsitul spectacolului cele cinci personaje parcurg un traseu inspaimantator. Profesoara ralizeaza ca viata ei ca dascal e un esec iar cei patru adolescenti devin delicventi.

Pe Petronela Grogorescu ati putut s-o vedeti in spectacole ca Nevasta lui Hans in regia lui Ion Sapdaru, Aici, la portile beznei in regia lui Mihai Maniutiu, O noapte furtunoasa in regia lui Alexandru Dabija (jucand Veta - rol cu care a fost nominalizata la Uniter), TV for Dummies-Un spectacol pentru 100 de telecomenzi, in regia Ioanei Paun sau Edmond, in regia lui Vlad Massaci. Despre tinerii actori pot spune ca sunt prezente destul de active in productiile de tip teatru bar din Iasi, totodata, Sala Studio a UAGE ii are ca protagonisti in diferite spectacole.


***
Pentru rezervari si informatii sunati la nr. de telefon: 0740.238.217.

Articol scris de Maria Elena Campean | Lun, 21/05/2012 - 02:35
Iti place ce tocmai ai terminat de citit?
Aboneaza-te prin email sau RSS ca sa fii la curent cu noutatile de pe site.
Despre editor
imaginea utilizatorului maria